Namixujte si jarní detox,

který vás dobije čerstvou energií

Stejně tak jako příroda, i náš organismus se na jaře probouzí a touží po čerstvé energii. Ve střevech, játrech a ledvinách se za celý rok, a zvláště v zimě, kdy mnohem více holdujeme těžkým jídlům, nahromadila celá řada toxinů. V našem těle uvízly zbytky léků či těžkých kovů, a naopak se nám nedostává například vláknina.

Tučná a nezdravá jídla však ovlivňují nejenom náš vzhled a fyzické zdraví, odráží se také na duševní pohodě. Experti z oboru nutriční psychiatrie poukazují na vztah mezi jídelníčkem a úzkostí. Na jaře však přichází ideální chvíle zbavit se nánosů škodlivých látek v těle a vyčistit organismus.

Pusťte se do jarního detoxu!

Nejlepší je věnovat se detoxu pravidelně a na zdravou stravu myslet průběžně. Díky zařazení opakovaných očist do kalendáře se nejenom budete cítit lépe, budete také lépe vypadat. Správně vedené detoxy zpomalují stárnutí, oživují pokožku a dodávají energii. Stačí si jenom zvolit svou cestu - takovou, která bude vyhovovat právě vám. Vyzkoušet můžete varianty od nejpřísnější hladovky, kdy tělu dopřáváte jenom vodu, až po zařazení většího množství ovoce a zeleniny do jídelníčku místo potravin jako je bílá mouka nebo rafinovaný cukr.

Velmi oblíbeným způsobem očisty jsou ovocné šťávy a smoothie. Sáhněte po ovoci, které má nízký obsah cukrů a doplňte je zeleninou. Jaro zbožňuje zelenou barvu a vaše tělo ji také ocení. Nebojte se proto sáhnout po špenátu, okurkách, brokolici či celeru. Nemějte obavy z neobvyklých chutí - uvidíte, že ve výsledném mixu se lehce ztratí i ten zeleninový druh, který vás děsí už od dob školní jídelny. Stačí jej vhodně doplnit skvělým ovocem Dione, které je plné vitamínů a vlákniny. Nezapomeňte na půst i z něj přecházet postupně a šetrně ke svému tělu. Když k novému režimu přidáte jemnou pohybovou aktivitu jako například procházky v přírodě nebo jógu, ve vašem těle i mysli se začne probouzet nová energie a síla.

Na smoothie je nejlepší to, že můžete improvizovat a bavit se při jeho snadné přípravě. Pokud se však chcete odrazit od základního receptu, vyzkoušejte lahodné detoxikační nebo kořeněné smoothie. V obou případech nezabere příprava ani pět minut. Smoothie si navíc můžete vzít kdekoli s sebou - nejlépe však bude chutnat v parku pod hřejivými jarními paprsky.

Na detoxikační smoothie budete potřebovat: 3 hrsti mražených Borůvek Dione 200 g, šťáva ze 2 pomerančů, 1 mango, 1 kiwi, hrst lístků máty, 150 až 200 ml vody. Postup: všechny ingredience rozmixujte a ozdobte lístkem čerstvé máty.

Tohle smoothie voní orientálním kořením. Zahřeje vás a dodá vám potřebnou dávku energie. Na kořeněné smoothie potřebujete: 3 hrsti Dione Extra Smoothie směs - špenát, ananas, mango, jablko 500 g, 1/3 lžičky mletého zázvoru, špetka muškátového oříšku, 1/2 lžičky skořice, 1/3 lžičky kurkumy, 200 ml vody. Postup: všechny ingredience stačí přidat do mixéru a rozmixovat. Hustotu můžete upravit množstvím vody. Na to, jak smoothie vyrobit nebo jak vypadá, se můžete podívat ve videoreceptu.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino... Děkujeme.

Namixujte si jarní detox,Namixujte si jarní detox,Namixujte si jarní detox,Namixujte si jarní detox,Namixujte si jarní detox,

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka