Na wellness lodi TOMA

Česká asocice pro své členy a příznivce zajistila na letošní prázdniny wellness týden na lodi. Spojili jsme se s CK NATUR TRAVEL a vydali se do Chorvatska, objevovat městečka a ostrůvky, koupat se v klidných zátokách, prostě užívat si letní pohodu. Celý týden pak zakončil adrenalinový zážitek, canyoning na řece v Omiši. Přinášíme vám několik pohledů jak probíhala tahle netradiční dovolená.

Většina plaveb CK NATUR TRAVEL se jede na lodi Silva. Krásně malovaná, historická loď budí zaslouženou pozornost v přístavech i na moři. Naše skupina však měla příležitost vyzkoušet loď vyšší kategorie, patřící stejnému kapitánovi. Nalodili jsme se na loď pojmenovanou TOMA a čekaly nás větší prostory pro relaxaci, lépe vybavené kajuty umístěné na palubě. Tedy opět to byl jiný zážitek, přímo z kajuty jsme pozorovali ubíhající krajinu. Na lodi bylo 24 účastníků a 4 členové posádky. Vedle kapitána plavčíci a kuchař. V podpalubí jsou kajuty, zázemí a strojovna, na spodní palubě pak další kajuty, prostorný salón, kde se podává jídlo. Na horní palubě je kapitánská pozice a vedle hned sluneční terasa s pohodlnými lehátky. Na zádi je pak prostor s velkým stolem a dalším posezením, zde je i stín pod plachtou, větřík příjemně fouká, takže přehřátí nehrozí. Zcela nahoře je pak volná střecha - paluba, využívaná na slunění nebo třeba skoky do vody.

V sobotu dopoledne jsme se sešli v Omiši a pak se nalodili na tu správnou loď a pak již odpluli vstříc zážitkům. Klidná plavba každý den urazí spoustu námořních mil a tak během týdne jsme měli možnost prohlédnout si řadu míst - letos ostrov Hvar, Brač, Korčula nebo Vis. Každý večer loď zakotví v jiném městečku a většinou přímo v historickém centru. Pro milovníky romantických zákoutí a úzkých uliček je to skvělá pozice. Večer se můžeme toulat městečkem klidně do svítání. Loď v přístavu kotví. Ráno po snídani se odjíždí a podle délky trasy dříve či později se staví na koupání v jedné z krásných zátok chorvatských ostrůvků. Po vykoupání plujeme dál a oběd už je podáván v další z četných zátok. Celé odpoledne bývá věnováno koupání a relaxaci, nebo výletům po ostrůvku. Kolem páté hodiny se odjíždí do dalšího městečka. Jedna noc je určena pro noc na kotvě, tedy bez přístavu, v přírodě. Úžasné je noční koupání pod hvězdnou oblohou.

Na lodi je podávána výborná plná penze. Jídla je opravdu dostatek a kuchař je výborný. Nechybí dostatek ryb, chorvatských specialit, podávány jsou i polévky a dezerty. Zážitkem je kapitánská pětichodová večeře na rozloučenou. Každý večer je prostor na návštěvu cukráren nebo posezení u vínka. Nestihli jsme sice oblíbenou cukrárnu v Jelse na Hvaru, kde mají opravdu obrovské poháry, ale i tak chorvatská zmrzlina je skvělým zážitkem.

Mezi zážitky této trasy patřilo dopolední zastavení na Hvaru a výšlap na pevnost nad městem. Krásné výhledy na ostrůvky, zátoky, lodě. Na dvou místech se k naší lodi přidali i delfíni. Noc na kotvě v zátoce  zpestřilo noční koupání se světélkujícím planktonem nebo ranní plavání. Prostě wellness jedna báseň.

Adrenalinový zážitek na konec. Pro účastníky plavby neskončily zážitky posledním zakotvením lodi v přístavu v Omiši.  Vydali jsme se na extrémní letní dobrodružství a to Canyoning na řece Cetina, která se prodírá skalnatým pobřežím a nakonec se vlévá do moře v krásném kaňonu v centru Omiše. Canyoning je sportem, představujícím kombinaci průzkumné výpravy do přírody divokého, obtížně přístupného kaňonu řeky a skalního lezení ve strmých stěnách říčního kaňonu s plaváním v divoké vodě řeky. Voda řeky má kolem 20 stupňů, takže je to i v letním vedru příjemné ochlazení. Celodenní dobrodružství tak zkrátilo účastníkům čekání na autobus, který z Omiše odjíždí až ve večerních hodinách.

Dovolená s ČAW na lodi tak pěkně zkombinovala relaxaci, koupání a slunění s poznáváním měst a zajímavých míst a adrenalinovými zážitky.

ČAW doporučuje služby CK NATUR TRAVEL.

Na wellness lodi TOMANa wellness lodi TOMANa wellness lodi TOMANa wellness lodi TOMANa wellness lodi TOMANa wellness lodi TOMANa wellness lodi TOMA

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka