Na Lipensku vrcholí přípravy na zimní sezónu

Lipensko se v těchto dnech připravuje na nadcházející zimní sezónu, která opět potěší milovníky lyžování a snowboardingu několika novinkami. Přestože se zde teprve nedávno skončilo s letními radovánkami, vlekaři Skiareálu Lipno – největšího jihočeského lyžařského střediska - jsou zaměstnáni prací na revizi lanovky a instalaci pojízdných koberců ve výukovém hřišti Foxpark.

„Postupujeme dle stanoveného harmonogramu. Už během letní sezóny prošly revizí dvě ze tří čtyřsedačkových lanovek a totéž nyní čeká hlavní lanovku, která vozí lyžaře z parkoviště na vrchol Kramolín,“ řekl Antonín Kolář, provozní vedoucí Skiareálu Lipno.

Do konce tohoto týdne budou nainstalovány tři pojízdné koberce do hřiště Foxpark , které je českým nejmodernějším výukovým hřištěm s pohádkovými slalomovými dráhami či kolotočem.  „Pak přijde na řadu kontrola hlavní lanovky a rozmístění čtyřiceti sněžných děl na sjezdové tratě,“ podotkl Kolář. Největší jihočeský skiareál tak bude od poloviny října připraven na umělé zasněžování sjezdovek. „Pokud to dovolí mrazy, můžeme začít zasněžovat už třeba příští týden,“ řekl Kolář.

Na Lipně využívají jeden z nejlepších zasněžovacích systémů v České republice. „Během pěti mrazivých dnů jsme schopni zasněžit sjezdovky tak, abychom je mohli zprovoznit,“ doplnil mistr zasněžování Radek Krátký.

Stejně jako v předchozích letech i letošní zimní sezóna přinese řadu novinek. „Lyžaře potěší fakt, že i přes vzrůstající ceny energií nebudeme zdražovat ceny skipasů  a naopak ve spolupráci s ubytovateli zlevníme lyžařské pobyty mimo hlavní sezónu. Chceme tím zvýšit návštěvnost regionu po celou zimu“, řekl Martin Řezáč z marketingového oddělení společnosti Lipno Servis. Každý, komu ještě nebylo 19 let, si na Lipně jako v jediném českém pětihvězdičkovém lyžařském středisku zalyžuje za dětské ceny a děti do 5 let budou lyžovat za symbolickou dvacetikorunu.

„ Pro začínající lyžaře jsme připravili nový druh lyžařské výuky, takzvaný zábavný intenzivní kurz, který bude levnější než privátní výuka a přitom stejně efektivní.  Více zábavy slibuje i snowpark se snowcrossovou dráhou, kde ze sněhu nastříkáme nové překážky, boule a populární houpáčky.  Na Lipně si letos také užijí handicapovaní lyžaři, pro které bude připraveno speciální lyžařské vybavení,“ uzavřel výčet novinek Řezáč.

Na Lipensku vrcholí přípravy na zimní sezónu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka