Na kole vinohrady Uherskohradišťska

Otevřete s Městským informačním centrem v Uherském Hradišti vinařské cyklistické stezky, vychutnejte si nádherné pohledy do kraje z kola a navštivte zajímavá místa regionu. Akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska se letos koná 27. 4. 2013.

NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA se jezdí od podzimu 2006. Projekt inspirovaný cyklovýlety Českého rozhlasu Brno propojuje nejenom oblíbený sport s regionálním vinařstvím, ale je ideální příležitostí k poznání přírodních krás a pamětihodností regionu.

Ke dvěma původním cyklotrasám pojmenovaným podle typických zdejších odrůd vína (Stezka Muškátu moravského a Stezka Rulandského bílého) přibyla později  Stezka Blatnického Roháče a Stezka Za historií a vínem, zvaná též Stezka Velehradská. Novinkou roku 2011 byla pátá, příjemná Stezka Za Moravú kolem Baťova kanálu a přes stejnojmenný mikroregion. Poslední trasa Stezky Dolním Poolšavím se jela poprvé na jaře roku 2012. Na doprovodné cyklomapě pokryla doposud chybějící jihovýchodní část Uherskohradišťska.

Start cyklovýletu je z Masarykova náměstí v Uherském Hradišti. Cyklisty po značených stezkách provedou průvodci, otevřenými vinnými sklepy zase jejich provozovatelé. Díky výborné spolupráci s místními partnery mohou účastníci akce navštívit muzea a památkové objekty na jednotlivých trasách zdarma nebo za zvýhodněné vstupné.

Odpoledne čeká na účastníky kulturní program s cimbálovou muzikou a možnost vyhrát řadu zajímavých cen. Tak sedněte na kolo a přijeďte do Uherského Hradiště.

Zdroj: Deta Vaculíková, Městské informační centrum Uherské Hradiště, děkujeme.

Na kole vinohrady UherskohradišťskaNa kole vinohrady UherskohradišťskaNa kole vinohrady UherskohradišťskaNa kole vinohrady Uherskohradišťska

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka