Na BIKE VALACHY do Velkých Karlovic opět míří Kulhavý,

navíc i Raboň a Huříková

Seriál VALACHY TOUR, který přináší závody pro veřejnost v různých disciplínách v přírodě Beskyd za účasti známých sportovců, čeká pokračování. V sobotu 12. července se ve Velkých Karlovicích uskuteční závod horských kol BIKE VALACHY. A opět přinese příležitost poměřit síly s hvězdami světového formátu.

„Těší nás, že stejně jako loni přijal naše pozvání Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz z Londýna 2012. Společně s ním se postaví na start i jeho dva stájoví kolegové z týmu Specialized Racing – František Raboň a Tereza Huříková,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

František Raboň patří k objevům české horské cyklistiky sezony 2014: v minulosti se úspěšně věnoval silniční cyklistice (mj. je čtyřnásobným účastníkem slavného Giro d' Italia, absolvoval i závody jako Vuelta nebo Tour de Romandie), od letošní sezony však přestoupil ke zcela jiné disciplíně a věnuje se závodům horských kol. Letos již úspěšně reprezentoval svoji stáj například při jihoafrickém závodě Cape Epic, který je celosvětově považovaný za nejtěžší etapový závod horských kol, a ve dvojici se Švýcarem Christophem Sauserem obsadil skvělé druhé místo. Tereza Huříková, úspěšná česká reprezentantka, která skončila o uplynulém víkendu na 13. místě při Mistrovství Evropy v německém St. Wendelu, je na Valašsku jako doma – žije a trénuje v nedalekém Valašském Meziříčí a sportovci s ní mohli poměřit síly již při květnovém VALACHY DUATLONU, kde pro ni byla připravena speciální časovka.

Dějištěm BIKE VALACHY bude karlovický hotel Galik v údolí Léskové, který nabízí zázemí pro většinu závodů VALACHY TOUR. Sportovci se mohou do závodu registrovat na webu www.valachytour.cz, pro on-line přihlášky předem tradičně platí zvýhodněné startovné. Na výběr jsou dvě trasy: delší varianta činí 45 km s převýšením 1 600 metrů a i díky četným terénním a trailovým pasážím bude skutečnou výzvou pro zdatné sportovce. Lehčí fitness trasa nabídne 20 km a 700 metrů převýšení. Vítězové si mezi sebe rozdělí finanční odměny v celkové výši 15 tisíc korun a hodnotné dárky od sponzorů.

Kromě toho budou opět připraveny i dětské závody na kratších tratích se startovným zdarma. Jako atraktivní zpestření pořadatelé chystají neobvyklý vložený závod – časovku na sjezdovce u hotelu Galik. Pro účastníky bude připraven i další doprovodný program, například již tradiční a velmi oblíbené testovací centrum Specialized s možností zapůjčit si nejnovější modely této značky k vyzkoušení přímo při závodu. Uskuteční se i autogramiáda Jaroslava Kulhavého, Františka Raboně a Terezy Huříkové.

Seriál VALACHY TOUR, jehož pořadatelem je Resort Valachy Velké Karlovice, zahrnuje v letošním roce celkem pět závodů v různých disciplínách. Dvě akce již proběhly na jaře, po červencovém BIKE VALACHY se chystá na 8. srpen vůbec nejnavštěvovanější akce - mini triatlon VALACHY MAN a poté na 25. října terénní běžecký závod BĚHEJ VALACHY. Jednotlivé závody jsou bodově propojeny, kromě dílčích výsledků po jednotlivých akcích jsou tak vyhlašováni a odměňování i absolutní vítězové. V loňském roce jimi byli Svatopluk Janečka z Velkých Karlovic a Lucie Gruchalová z Bohumína.

Fotografie archiv VALACHY TOUR, zaslala Martina Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice. Děkujeme

Jaroslav Kulhavý, foto z loňského ročníku BIKE VALACHYJaroslav Kulhavý, foto z loňského ročníku BIKE VALACHYNa BIKE VALACHY do Velkých Karlovic opět míří Kulhavý,Tereza Huříková

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka