Mytický hotel Mamounia v Marrákeši je znovu v provozu

V tomhle hotelu postaveném v roce 1923 to žilo celá desetiletí! Alfred Hitchcock zde natočil některé scény filmu Muž, který věděl příliš mnoho, Winston Churchill sem pozval Franklina Delana Roosevelta po náročných strategických jednáních za druhé světové války, ubytovaní tu byli Rolling Stones, Charlie Chaplin, Sharon Stone a mnohé další hvězdy.

Nyní se znovu otevřely brány hotelu umístěného v zahradách jihomarockého města Marrákeš veřejnosti. Renovace, která stála v přepočtu 3,4 miliardy korun, trvala 3 roky. Výsledkem jsou interiéry zdobené ve stylu art-déco a v arabsko-andaluském slohu, nové lázně v zahradě s palmami a olivovníky a restaurace vedené nejlepšími šéfkuchaři oceněnými Michelinovými hvězdičkami.

Interiéru vstupní haly vévodí mramor a zlato, na nádvoří šumí fontány, kolonády a chodby připomínají španělskou Alhambru. Nechybí ani stylový Churchillův bar, lázně se saunami a vířivými bazény, moderně vybavené fitness, tenisové kurty nebo salon krásy. V zahradách mezi olivovníky, palmami a jasmíny rozváží muž na trojkolce zmrzlinu.

Z většiny ze 136 pokojů a 71 apartmánů je výhled na zahrady marrákešské hradby, poušť i zasněžené vrcholky Atlasu. Přepych v Mamounii ale také něco stojí – za pokoj hosté zaplatí od 776 do 10.350 dolarů.

Mytický hotel Mamounia v Marrákeši je znovu v provozuMytický hotel Mamounia v Marrákeši je znovu v provozuMytický hotel Mamounia v Marrákeši je znovu v provozuMytický hotel Mamounia v Marrákeši je znovu v provozuMytický hotel Mamounia v Marrákeši je znovu v provozu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka