MS v aerobiku bylo ve znamení nových královen

stříbro veze Citová

Velké emoce a výměna generací na aerobikovém trůnu. Takové bylo Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech 2017, které právě skončilo v nizozemském Leidenu. Stříbrnou medaili v královské kategorii žen si odváží Adéla Citová, s kariérou se dojemně rozloučila Kristýna Zahradníčková.

S největším napětím byly na mistrovství světa tradičně očekávány výkony v kategorii dospělých žen. Letos se totiž klání nezúčastnila mnohonásobná držitelka zlata Australanka Allira Bullová ani loni stříbrná Kristýna Zahradníčková. Obě překvapivě nenastoupily v singlech, ale v triích.

Perfektně připravené závodnice z celého světa se tak chopily příležitosti a publiku připravily neskutečný zážitek v podobě skvěle provedených sestav, techniky, zajímavých choreografií i atmosféry, která přihlížející diváky dostala do varu.

Českou republiku skvěle reprezentovaly Adéla Citová z Fitness studia Louny a Dukla Praha, Tereza Tydlitátová z Corridoor Teamu a Tereza Kudláčková z Fit Family Club Ústí nad Labem. Na zlato však nakonec nedosáhla ani jedna z nich. Ve velké mezinárodní konkurenci nakonec zvítězila loni bronzová Belgičanka Lissa van Brande a naše Adéla Citová skončila těsně za ní, druhá, což je obrovský úspěch – loni se účastnila mistrovství světa poprvé a získala speciální cenu sympatií publika. O tom, že miláčkem diváků zůstává, svědčil i letos obrovský aplaus. Třetí příčku získala Australanka Sandi Heard, čtvrtou naše Tereza Kudláčková a pátou Tereza Tydlitátová.

 

Když se loučí královny

O dojemnou atmosféru se postarala ale právě naše mnohaletá medailistka na českých i mezinárodních soutěžích – Kristýna Zahradníčková. Ta se na pódiu dojemně rozloučila se závodním světem, následovalo vzpomínkové video jako ohlédnutí za její kariérou a velké ovace publika. Na světovém šampionátu se svými kolegyněmi Lucií Veličkovou a Adélou Citovou z tria Fitness studia Louny právem vybojovala stříbro a z perfektně zvládnuté sestavy byla cítit čirá radost. Prvenství si ale odnášejí Australanky, překvapivě v sestavě s mnohonásobnou mistryní světa v dospělých ženách Allirou Bullovou.

Letošní mistrovství světa v kategorii dospělých se neslo pro Českou republiku ve znamení stříbrných medailí, kterou získaly také naše dospělé páry Michal Toman a Markéta Koblerová z Fit Studia D, Fitness Center Báry a Hanky Šulcové v kategorii Grande Aerobic či Aerobic team Praha v kategorii Petite Aerobic. V Petite Step si pak OneClub Brno vybojoval bronz.

 

Nastupuje nová generace šampionů

Zaručenými zdroji medailí není ovšem pro Českou republiku jen kategorie dospělých, ale také juniorů a kadetů, kteří z mezinárodních závodů každoročně přivážejí rekordní počty těch nejlepších umístění. V podstatě ve všech kategoriích jsme získali přední příčky a vyzdvihnout si zaslouží perfektní výkony našich juniorů – zlaté v ženách Karolíny Kudláčkové ze Studio K Barrandov a stříbrné Viktorie Prokopové z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, v kategorii juniorů mužů Radka Dvořáka z Maniak Aerobik Havířov či juniorského páru Michaely Zelenkové a Luboše Hanuse z Aerobik Studio Dvojka Sedlčany. Skvělý výkon, který vedl ke zlaté medaili, podalo také naše juniorské trio v sestavě Dominika Herzánová, Marika Podlucká a Andrea Švihálková z Corridoor Teamu.

Největších úspěchů ale dosáhli naši na světovém šampionátu v Leidenu v kategorii kadetů, kde ostatní země téměř nepustili na stupně vítězů. Zlato v ženách kadetkách získala Sabina Juránková z Corridoor Teamu, v mužích Luboš Hanus ze Studia Dvojka Sedlčany, v párech Jáchym Hanák a Zuzana Němcová z MV Team Univerzity Tomáše Bati, v kadetech triích Fitness Center Báry a Hanky Šulcové atd.

Ve všech kategoriích vezou Češi domů celkem rekordních 47 medailí!

“Toto mistrovství světa bylo ve znamení neuvěřitelných sportovních výkonů. Medailových pozic mohl ve finálových kolech dosáhnout kterýkoliv ze závodníků - všichni předvedli vyrovnané špičkové výkony a o medailích rozhodovaly detaily. Po celý šampionát vládla v hale skvělá atmosféra a závodníci se navzájem masivně podporovali. Tím vším se mistrovství vryje do paměti závodníkům, divákům i do historie sportovního aerobiku,” shrnuje Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz a také prezidentka celosvětové organizace FISAF International. Právě na tomto šampionátu plném emocí a loučení se rozhodla i ona po čtyřech letech předat mezinárodní žezlo velení také dál a novou prezidentkou byla zvolena Stella Diblik z Francie.

Foto Eventphotography.eu, zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.media – děkujeme.

Adéla CitováTereza Kudláčkovátrio Fitness studia Louny juniorka Karolína Kudláčková

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka