Moderní sauna podle prastarého rituálu

„Inipi“ je první sauna od firmy Duravit, která se již necelých 200 let zabývá nejen koupelnovým vybavením a technologiemi. Moderní designová sauna nacházející své místo v obytném prostoru, čerpá z archaického indiánského rituálu nazvaného „inipi“.

Kámen se rozpálí v ohni a pomocí jeleních parohů přenese do stanu - to je popis pouze části komplexního rituálu, který sloužil severoamerickým indiánům k ceremoniální očistě a k udržování tělesného zdraví. Tento rituál se nazývá „inipi", což v řeči Lakotů znamená „oni se potí" nebo také „potírna". Silnou stránkou skupiny designérů EOOS je od samého počátku umění čerpat u svých designových návrhů ze síly archaických vzorů. Z původní indiánské potírny se tak stala moderní designová sauna pro výrobce koupelen Duravit, který tímto chce saunu dostat ven ze sklepa do koupelny a obytného prostoru.

Program saunování v „potírně" Duravit, která se zcela záměrně jmenuje „Inipi", začíná rovněž kamenem - ve formě dálkového ovládání s displejem. Odsud se ovládají veškeré funkce: teplota, vlhkost vzduchu, barevné světlo a zvuk - vše lze individuálně nastavit pomocí „kamene". Oblíbené kombinace lze napevno uložit jako uživatelské profily. Navíc jsou tu samozřejmě přednastavené scénáře: „Jungle", „Desert", „Asia", „Mediterranea" nebo „Indian". Ty neovládají pouze vlhkost vzduchu a teplotu, jejich účinek umocňuje vhodný zvukový doprovod. Moderní „potírna" tak přenáší uživatele sauny do jiného světa - pryč od problémů všedního dne.

Z techniky, která za všemi těmito komplexními funkcemi vězí, uživatel samozřejmě nevidí vůbec nic. Všechny agregáty jsou namontovány na nosném prvku, který je dokonale skryt za dřevěným krytem v prodloužení boční stěny. Vlastní kabina tak působí díky skryté technice neobyčejně čistě a transparentně. Základ tvoří rám ze dřeva, který je vpředu a vzadu zasklený. Atmosféru přitom vytváří zadní prosklená stěna, kterou zespodu prosvětlují lišty osazené LED a proměňují ji tak ve světelný panel.

Firma Duravit dbala u všech prvků na prostorově úsporné uspořádání. Samotná sauna Inipi poskytuje dostatek místa pro dvě osoby, přitom vystačí s rozměry pouhých 235 x 117 cm při výšce 222 cm. Alternativa se nazývá „Inipi Ama". „Ama" znamená „mokrý" a označuje plnohodnotnou sprchu, kterou lze umístit buď k čelní části sauny nebo na bok jako prodloužení jedné či druhé strany.

Pomocí rámu ze dřeva lze navíc vytvořit perfektní propojení sauny s koupelnovou a obytnou částí. Dřevo v koupelně je spojujícím prvkem, který sdružuje keramické předměty, vany, wellness zařízení a nyní také saunu do harmonického celku. Je libo bílý lak s vysokým leskem, bělený dub, třešeň, americkou třešeň, americký ořech, jasan s olivovníkovou kresbou, palisandr, ebenové dřevo nebo makasar? Dnes máte možnost vše perfektně sladit. Scéna je volná pro využití koupelny jako vašich malých soukromých lázní.

Moderní sauna podle prastarého rituáluModerní sauna podle prastarého rituáluModerní sauna podle prastarého rituáluModerní sauna podle prastarého rituáluModerní sauna podle prastarého rituálu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka