Mistrovství světa týmů v potápění na nádech 2012

V první polovině září (8. 9. 2012 - 16. 9. 2012) se ve francouzském Nice sejdou špičkoví freediveři světa, aby poměřili své výkony na Mistrovství světa týmů ve freedivingu 2012. Týmový šampionát se koná vždy ve dvouletém intervalu a pravidelně se střídá se soutěží jednotlivců. Mistrovství světa týmů je pro mnoho freediverů, a to nejen v České republice, obrovskou motivací k tréninku a možností porovnat tréninkové techniky a připravenost ostatních závodníků i celých národních týmů.

V tomto roce bude reprezentovat Českou republiku v potápění na nádech pouze mužský tým ve složení Michal Rišian, Martin Valenta a Miroslav Ševčík. Na posledních dvou mistrovství světa freedivingu v týmech, kterých se účastnil mužský tým, vždy získal stříbrnou medaili, ženy byly dvakrát na čtvrtém místě. Na tyto vynikající výsledky chce český národní tým navázat i letos. Kapitánem a zároveň trenérem českého mužského týmu je Martin Zajac. Martin Zajac, který též sám závodí, je držitelem ocenění pro nejlepšího trenéra roku 2011 - The Best Coach - AIDA 2011 “Best of the Best ” Awards.

Na letošním mistrovství světa v potápění na nádech se bude soutěžit ve třech disciplínách, ve dvou bazénových – dynamické apnoi s ploutví (DYN) a statické apnoi (STA) - plus jedné hloubkové disciplíně – konstantní váze s ploutvemi /CWT/. Pořadatelé vyhradili na hloubkovou soutěžní disciplínu 3 závodní dny, i díky nevyzpytatelnosti počasí. Na bazénové disciplíny mají závodníci vždy po jednom dni. Do konečného pořadí a celkového hodnocení se sčítají všechny výsledky všech členů týmu, a proto i malé zaváhání jednotlivce může fatálně ohrozit umístění celého družstva.

Na letošním mistrovství světa týmů se očekává velká konkurence z celého světa. Mnoho atletů – freediverů - se na takovéto závody připravuje celý rok, a zde chtějí předvést svoji nejlepší formu. Český reprezentační tým se samozřejmě bude chtít poprat o co nejlepší umístění se světovou freediverskou špičkou.

MS týmů ve Francii se čeští reprezentanti mohou zúčastnit díky významné podpoře společností Apneaman, Lighthouse Dive centrum, Apneautic a dalším partnerům.

 

Další informace naleznete zde: AIDA ČR na facebooku

Oficiální facebook stránka 2012 AIDA Depth World Championships  http://aidaczechnationalteam2012.webnode.cz/

 

Fotografie poskytla Pavlína Procházková - PR a média AIDA ČR, děkujeme.

 


 

Martin ValentaMichal RisianMiroslav Ševčík

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka