Mistrovství republiky v parkurovém skákání

Po dlouhé zimě a deštivém jaru snad již přichází letní počasí a tedy i příležitost k víkendovým výletům a čas letních dovolených. Prožijte sportovně odpočinkový víkend v areálu EQUITANA s Mistrovstvím České republiky v parkurovém skákání, které se koná v Martinicích u Březnice o víkendu 16. - 18. července denně od 10.00 hodin.

Závěrečnému víkendu s kláním o titul mistra ČR předchází Memoriál Jana Proška, který je tak zvanou generální zkouškou na MČR.

Pro všechny návštěvníky jsou připraveny kryté i nekryté divácké tribuny, občerstvení a rovněž doprovodný program - výstava vojenských motocyklových veteránů či přehlídka historické hasičské techniky a v sobotu 17.7. večer diskotéka v Seníku. Pro děti je pak připraveno dětské hřiště. Vstupné je zdarma.

Parkurové skákání je sportovní disciplína kdy jezdec na koni musí bezchybně přeskočit dané překážky v co nejrychlejším čase. Každé zaváhání (poboření překážky, neposlušnost koně, pád, vybočení na parkuru) se trestá penalizací. Jezdí se ve vytyčeném prostoru, který se nazývá kolbiště. Parkurové skákání je bezesporu napínavou podívanou, při níž  se leckomu tají dech. Soutěží se ve 4 kategoriích (muži, ženy, mladí jezdi, družstva), výška zdolávaných překážek je od 130 do 160 cm a po úspěšně zdolané trati koně a jezdce si oddychnou i diváci.

V areálu EQUITANA najdete ubytování, restauraci s barem, salonky, bazén, saunu, whirlpool a řadu dalších služeb. Velkou část areálu pak zabírá jízdárna, kde se závody v parkurovém skákání pořádají pravidelně již od roku 2007. EQUITANA je prvním areálem, který získal možnost pořádání Mistrovství ČR po tak krátké době svojí existence.

Mistrovství republiky v parkurovém skákáníMistrovství republiky v parkurovém skákáníMistrovství republiky v parkurovém skákání

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka