Mistrovství Evropy v aerobiku vypukne už v pondělí

Ve dnech 6. - 12. května 2013 odstartuje v Belgii FISAF European Fitness Championships. Přes 700 závodníku evropské špičky přijede porovnat své síly a předvést vypracované choreografie do Antverp, druhého největšího belgického města.

Naši závodníci patří vždy k favoritům i na mistrovství světa. Na mistrovství Evropy by měli potvrdit, že je to právě Česká republika, která se pyšní přízviskem aerobiková velmoc. Letošní sezóna bude však výjimečná, ve světě českého aerobiku došlo k zásadním změnám. Závodníci, kteří na mezinárodních soutěžích sbírali pravidelně cenné kovy, s koncem minulé sezóny odešli do “závodního důchodu” a dali prostor juniorům, kteří právě pro sezónu 2013 přicházejí plni sil do ostře sledované seniorské kategorie.

 

Sportovní hvězdy aerobiku z více jak 10 států budou tak konkurovat českým reprezentantům z nichž mnozí závodí v kategorii dospělých poprvé. V konkurenci nebudou chybět státy jako Nizozemsko, Finsko, Francie, Itálie, Rusko ani daleká Austrálie, která si jezdí na ME vyzkoušet svoji formu před vrcholem sezóny, kterým je mistrovství světa.

 

Naším želízkem v ohni v disciplíně sportovní aerobiku je Kristýna Zahradníčková, mistryně Evropy v juniorské kategorii sportovního aerobiku. V seniorské kategorii závodí poprvé, avšak na nominačních závodech porazila i ostřílenou závodnici Denisu Barešovou, mistryni světa z roku 2010.

 

V kategorii párů nahradí populární dvojici Pavla Sirotka a Veroniku Šindelářovou nová dvojice - zkušená singlistka Karolína Svobodová a dříve úspěšný závodník v sourozenecké dvojici Josef Vůjta. Na prvním nominačním závodě tento pár zvítězil a doufá v úspěch také na ME.

 

Finálová, nejvýznamnější kola celého FISAF European Championships proběhnou 9.května. Celý šampionát vyvrcholí vyhlášením výsledků v sobotu, kdy už bude znát mistry Evropy i v kategorii Hip Hop.

 

Fotografie poskytla Petra Fuksová, Junior Manager agentury RHA, za Český svaz aerobiku, fitness a tance FISAF

Kristýna ZahradníčkováDenisa BarešováSvobodová, VůjtaŠindelářová, Sirotek

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka