Mistrovství ČR v pole sport

13. – 14. června 2014

V pořadí třetí Mistrovství České republiky se bude konat 13. – 14. června 2014. Jaké novinky pro vás pořadatel připravil letos se dozvíte již o pár řádků níž. Pojďme si nejprve ale letmo připomenout to nejdůležitější z prvních ročníků.

První ročníky byly celkově ve znamení osvěty pole dance v ČR, což kladlo nemalé nároky především na účinkující, ale i na akci samotnou. Hlavním posláním bylo ukázat a představit široké veřejnosti sportovní, uměleckou a akrobatickou stránku pole dance, vytvořit seriózní standard pro měření sil sportovců a především fungující platformu pro podporu pole dance na poli mezinárodním.

Jsme rádi, že právě díky soutěžícím a všem těm, kteří je přišli podpořit, se nám společně podařilo představit profesionální soutěž, která se stala nejvyšší pole dance soutěží České republiky!

Třetí ročník ponese název Mistrovství České republiky v pole sport. To ovšem neznamená, že zapomeneme na uměleckou stránku této krásné disciplíny. Třetí ročník Mistrovství České republiky bude stále především o ocenění výkonů soutěžících, jejich celoročních příprav, o sportu, o umění, tanci i osobnosti... a v neposlední řadě o zábavě!

Oproti minulým ročníkům se však letos bude Mistrovství řídit poměrně přísnými pravidly mezinárodní federace IPSF. Tato organizace je pro nás velmi důležitá a zajímavá, protože díky spolupráci s ní se mohou Češi opět kvalifikovat na světové mistrovství, které se bude konat v Londýně. Soutěžní řád Mistrovství ČR v pole sport naleznete zde.

Porota Mistrovství České republiky v pole sport 2014 je složená z profesionálů v oboru. Každý z porotců je držitelem mezinárodního certifikátu International Pole Sports Federation a během soutěže bude hodnotit pouze specifickou oblast.

  • Florenza Pizanis - USA
  • Maria Contreras - Španělsko
  • Orsolya Pall - Maďarsko
  • Petra Larsson - Švédsko
  • Rachida Meier – Švýcarsko

Mistrovství je ale otevřené i těm, kteří takové ambice nemají, a proto je letos vypsáno více kategorií:
Mistrovství bude rozdělené na divize Amatérů, Profesionálů a Elity - pro ženskou kategorii. Letošní novinkou je otevření kategorie mužů, dvojic a juniorů. Z každé skupiny vzejdou tři vítězové reprezentující nejen sebe samé, ale i celou pole dance komunitu a úroveň tohoto sportovního tance na našem území.

Doufáme, že letošní ročník soutěže opět o něco více přiblíží pole dance laické společnosti, a zároveň dokáže, že i naši reprezentanti mohou konkurovat světové taneční scéně. Zúčastněte se i vy Mistrovství České republiky, přijďte se podívat do divadla, podpořte soutěžící a rozvoj pole dance!

První i druhý den v pořadí třetího Mistrovství České republiky v pole sport 2014 bude hostit opět Divadlo Palace. Kromě tanečnic a tanečníků představujících umění pole dance se můžete těšit i na další dech beroucí vystoupení špičkových akrobatů, tanečníků a na spoustu dalších nezapomenutelných zážitku. Lístky si můžete zakoupit přímo na pokladně Divadla Palace v Praze, nebo v síti Ticket Art.

Junioři, Ženy v kategorii amatérů a profesionálů
Pátek 13. června 2014 16:00h

Kategorie A: 300 Kč 
Kategorie B: 250 Kč 
Kategorie C: 200 Kč

Muži, Dvojice, Ženy v kategorii elity
Sobota 14. června 2014 17:00h

Kategorie A: 400 Kč
Kategorie B: 350 Kč
Kategorie C: 300 Kč 

Fotografie poskytla Olga Strom, CPASF, děkujeme. Autor fotografií David Lejček.

Mistrovství ČR v pole sport Mistrovství ČR v pole sport Mistrovství ČR v pole sport Mistrovství ČR v pole sport Mistrovství ČR v pole sport Mistrovství ČR v pole sport

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka