Mezinárodní konopný veletrh Cannafest nabídne zábavu i vzdělání

Třetí ročník mezinárodního konopného veletrhu Cannafest, který proběhne ve dnech 9. – 11. listopadu 2012 na Výstavišti Incheba v Praze Holešovicích, je v České republice svým zaměřením zcela ojedinělou akcí. Na rozdíl od minulých ročníků nabídne letošní veletrh kromě největšího počtu vystavovatelů i bohatý odborný a doprovodný program.

Během tří veletržních dnů více než 130 vystavovatelů z 18 zemí světa představí své produkty v kategoriích Pěstování, Semena, Přírodní zdroje, Doplňky, Média, Instituce a Umění. „Cannafest opět zaznamenal zvýšený zájem zahraničních vystavovatelů. Výstavní plochy ve Střední hale i Pravém křídle Průmyslového paláce máme již několik týdnů zcela vyprodány.  Kromě již tradičních vystavovatelů se návštěvníci mohou těšit především na nové firmy s pěstební technikou z Velké Británie a USA. Na veletrhu se bude poprvé prezentovat rovněž několik předních semenných bank z Holandska. Levé křídlo, které do loňského ročníku sloužilo především pro odbornou konferenci, doprovodné programy a konopné občerstvení, se letos rozroste o výstavní sekci zaměřenou na konopí jako přírodní zdroj, podpoří neziskový sektor a představí domácí i zahraniční konopná média. Návštěvníci se mohou těšit na konopnou kosmetiku, pestrou škálu konopných potravin, konopné oblečení či stavební materiály z konopí. Samostatná sekce Levého křídla zaměřená na kuřácké potřeby a doplňky pak nově nabídne Vapo zónu s informacemi o vaporizaci,“ říká ředitel veletrhu Lukáš Běhal.

Nedílnou součástí letošního Cannafestu je také jeho doprovodný program. Již potřetí bude jeho stěžejní část tvořit třídenní odborná konference s mezinárodní účastí s názvem „Konopí – objevený potenciál“. „Návštěvníkům veletrhu se zájmem o využití konopné rostliny nabídne konference příspěvky o léčebném využití konopí a chybět nebude ani představení konopí jako zdravé potraviny či suroviny pro stavbu přírodních domů. Účast na třídenní konferenci, jež bude simultánně tlumočena z češtiny do angličtiny a naopak, potvrdilo více než 25 odborníků z 11 zemí světa. Konference nabídne přehled o světových trendech využití konopí v současné vědě i praxi. O své zkušenosti s konopím se přijdou podělit také pacienti. Návštěva této konference je skvělou příležitostí pro ty, kteří hledají informace o konopí,“ říká Hanka Gabrielová, která celý program odborné konference sestavila, a současně působí jako místopředsedkyně občanského sdružení Konopa.

Vedle odborné konference nabídne doprovodný program veletrhu také sérii workshopů a speciální expozici věnovanou všestrannému využití konopí, kterou připravilo občanské sdružení Konopa. Samozřejmostí bude oblíbené kino Cannafest Cinema, které představí kromě tematických dokumentů také autorské promítání filmu Rok konopí a uvede celovečerní životopisný snímek Mr. Nice. Venkovní plochu oživí Rolls and Smoking Chillout Zone, která bude umístěna před hlavním vchodem do Průmyslového paláce. „Chillout zóna slavila úspěch již loni, proto věříme, že i letos návštěvníci ocení její příjemnou atmosféru v netradičním stanu za hudebního doprovodu mnoha DJs. Specialitou chilloutu bude letos japonská čajovna se sushi barem,“ doplňuje ředitel veletrhu Běhal.  Ačkoliv veletrh zavírá své brány v pátek a neděli již v 19:00 a v sobotu ve 20:00, chillout zóna zůstává otevřena až do půlnoci. Pro nespavce pak bude program pokračovat v některém z pražských klubů, ve kterých budou probíhat oficiální afterparties.

Mezinárodní konopný veletrh Cannafest nabídne zábavu i vzděláníMezinárodní konopný veletrh Cannafest nabídne zábavu i vzděláníMezinárodní konopný veletrh Cannafest nabídne zábavu i vzděláníMezinárodní konopný veletrh Cannafest nabídne zábavu i vzděláníMezinárodní konopný veletrh Cannafest nabídne zábavu i vzděláníMezinárodní konopný veletrh Cannafest nabídne zábavu i vzdělání

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka