Mezinárodní přehlídka saunových ceremoniálů přivítá 40 soutěžících

Třetí ročník SaunaFestu již nyní překonává rekordy. Třídenní svátek všech fanoušků zážitkového saunování přivítá soutěžící ze 13 zemí a proběhne kolem 60 saunových ceremoniálů.

Zážitkové saunování, saunové ceremoniály, divadlo, animace, saunová show - to jsou pojmy, které popisují přibližně desetiminutové představení v sauně, během nějž návštěvníci ucítí vonné esence, horké proudy vzduchu rozháněného ručníkem, to vše za doprovodu hudby a světelných efektů. A právě v provedení těchto ceremoniálů proběhnou během SaunaFestu dvě soutěže. Velká cena ČR v saunových ceremoniálech a také Oficiální mistrovství ČR v saunových ceremoniálech - kvalifikace na Mistrovství světa.

SaunaFest 2015 se uskuteční v Cedrus Spa u Pardubic ve dnech 13. - 15. února. Kromě soutěžních ceremoniálů je připravena také řada doprovodných programů jako je hammam, saunové masáže, metličkování nebo hitparáda vonných esencí.

"Zážitkové saunování se jakožto aktuální trend ve světě wellness objevuje stále častěji v nabídce hotelových a wellness resortů a proto je akce vhodná i pro inspiraci hotelových a wellness manažerů," říká saunový mág Pavel Hofrichter, hlavní organizátor SaunaFestu a odborník na zážitkové saunování, který se také věnuje školení saunových animátorů a organizaci řady saunových eventů.

Soutěžící saunéři patří mezi ty nejlepší v ČR a právě oni předvedou své pojetí zážitkového saunování v oficiálním Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. Jde prakticky o desetiminutové divadlo v sauně, příběh doprovázený hudbou a světelnými efekty, při němž saunér polévá kameny na kamnech vodou s vonnou esencí a následně horký vzduch rozvíří. Nejen odborná porota, ale i samotní návštěvníci následně hodnotí jak celkové provedení, tak vhodnost vybraných vonných esencí nebo komunikaci saunéra s návštěvníky. Výherce českého mistrovství čeká cesta na mistrovství světa a další zahraniční soutěže. Vítěz pak získá zájezd jachtou Silva podél Chorvatských ostrovů od CK Natur Travel a další hodnotné ceny.

V rámci SaunaFestu proběhne také druhá, mezinárodní soutěž – Velká cena ČR v saunových ceremoniálech. V ní se čeští saunéři utkají o přízeň poroty s těmi nejlepšími saunéry z různých koutů světa. SaunaFest se za krátkou dobu své existence stal jednou z nejprestižnějších evropských saunových událostí. Provozovatelé saun a wellness resortů vidí v SaunaFestu obrovskou inspiraci a možnost spatřit světovou špičku v saunových animacích na jednom místě.

V porotě obou soutěží budou kromě odborníků z Česka a Slovenska i významní hosté ze zahraničí. Především je to Lisa Pobre Christensen, která již v minulých ročnících okouzlila publikum svými ceremoniály a která bude mít i v rámci letošního SaunaFestu vlastní show. Dalším významným členem poroty je Patrick Lenhart, pořadatel Mistrovství světa Sauna World Cup, které se uskuteční v říjnu v Rakousku.

Akce je pořádána ve spolupráci s Českou asociací wellness a Asociací pracovníků v regeneraci a pod záštitou Asociace českých aromaterapeutů a Asociace bazénů a saun ČR.  Mezi partnery akce najdete společnosti Frajt, Careta Spa, Physiotherm, Finská sauna, Kylpyla.

Fakta o SaunaFestu

Termín: 13.-15. února 2015

Ročník: Třetí

Počet soutěžících saunérů z ČR: 13

Počet soutěžících ze zahraničí (včetně Slovenska): 27

Počet porotců: 13 (ze čtyř zemí)

Místo konání: Cedru Spa u Kunětické hory (Golf & Spa resort Kunětická hora) www.gckh.cz

Zážitkové saunování

Pojem saunové ceremoniály nebo zážitkové saunování je u nás relativně nový, je to přibližně 5 až 6 let zpět, co se u nás objevily první, nyní se konají po celé republice na několika desítkách míst, ať už se jedná o saunové světy a wellness resorty s pravidelnými ceremoniály nebo o sauny, kde se konají speciální akce se saunovými ceremoniály jen občas. SaunaFest si klade mimo jiné za cíl, aby se tito saunéři, saunoví animátoři měli možnost setkat, vyměnit si zkušenosti a poznat trendy ze světa.

Ke stažení
Co vás na SaunaFestu čeká a nemine (.pdf) 1,98 MB

Předvede se vám špička českých saunových ceremoniálů...Jedná se o jedinečnou událost, nenechte si ji ujít!SaunaFest 2015 již brzy!Mezinárodní přehlídka saunových ceremoniálů přivítá 40 soutěžícíchMezinárodní přehlídka saunových ceremoniálů přivítá 40 soutěžících

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka