Mezinárodní festival saunového divadla se blíží

Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech přivítá 26 soutěžících z 9 zemí světa

V půlce března se v Cedrus Spa na Pardubicku uskuteční největší svátek zážitkového saunování v ČR s názvem SaunaFest 2014. Účast v soutěžní části přislíbilo 26 saunérů z 9 zemí a pod jejich taktovkou proběhne během tří dnů celkem 50 saunových ceremoniálů. Ty se stávají nedílným zpestřením pobytu v sauně již i v řadě saun a wellness center v ČR a zvyšují tak atraktivnost saunování u široké veřejnosti.

Na návštěvníky, milovníky saunování, čeká v Cedrus Spa od 14. do 16. března 2014 velkolepá podívaná. SaunaFest 2014 nabídne vedle soutěžních saunových ceremoniálů také exhibice zahraničních hostů a bohatý doprovodný program. Návštěvníci si mohou vyzkoušet saunové procedury - hammam, ruské metličkování, beauty procedury jako je solný peeling nebo medová saunová kosmetika. Vedle prohříváren Cedrus Spa zde bude k vyzkoušení i venkovní sudová sauna CARETTA.

Soutěžící saunéři, kteří patří mezi špičku v ČR, předvedou v oficiálním "Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech" své pojetí zážitkového saunování. Saunový ceremoniál je zážitkem v sauně, kdy saunér polévá kameny na kamnech vodou s vonnou esencí a následně rozvíří horký vzduch ručníkem po sauně. Moderní saunové ceremoniály jsou pak doprovázeny hudbou a speciálními světelnými efekty a mají svůj příběh. Jde vlastně o desetiminutové divadlo přímo v sauně. Hodnotit se bude nejen celkové provedení ceremoniálu, ale také znalost vonných esencí a komunikace s návštěvníky. Výherci českého mistrovství čeká cesta na mistrovství světa a další zahraniční soutěže. Vítěz pak získá zájezd jachtou Silva podél Chorvatských ostrovů od CK Natur Travel a další hodnotné ceny.

V rámci Saunafestu proběhne také druhá, mezinárodní "Velká cena ČR v saunových ceremoniálech". Zde se čeští saunéři utkají o přízeň poroty s těmi nejlepšími saunéry ze světa. O tom, že mají šanci svědčí loňské druhé místo Jaroslava Pallase . Všichni soutěžící získají cenné body do světového žebříčku saunérů - Saunaranking.com. SaunaFest je za krátkou dobu své existence považován za jednu z nejprestižnějších evropských saunových událostí.

"Na SaunaFest přijedou nejlepší saunéři ze světové špičky, například Fabian van Dijk z Nizozemska, Egri Csába z Maďarska, Italové Renato a Luca, v porotě bude působit Lay Pang Ong z Dánska. Naším cílem je připravit zajímavý program pro širokou veřejnost, upozornit na prospěšnost pravidelného saunování a pomoci rozšířit saunové ceremoniály do dalších míst v ČR,“ říká Pavel Hofrichter, člen představenstva České asociace wellness, odborník na zážitkové saunování a ředitel produkční společnosti RAIN.cz, která zajišťuje organizaci akce.

"Smyslem SaunaFestu totiž není jen samotná soutěž. Jde také o výměnu zkušeností a možnost inspirace, kterou uvítají hlavně odborníci z hotelů a sportovních zařízení i další wellness profesionálové," dodává Pavel Hofrichter, který .ve spolupráci s odborníky ze zahraničí zde bude organizovat i konzultace a workshopy jak právě zážitkové saunování zavést do nabídky saunových světů a saun. Akce je pořádána pod záštitou oborových asociací - České asociace wellness, Asociace pracovníků v regeneraci, Asociace českých aromaterapeutů a Asociace bazénů a saun ČR.

Mezinárodní festival saunového divadla se blížíMezinárodní festival saunového divadla se blížíMezinárodní festival saunového divadla se blížíMezinárodní festival saunového divadla se blížíMezinárodní festival saunového divadla se blížíMezinárodní festival saunového divadla se blížíMezinárodní festival saunového divadla se blížíMezinárodní festival saunového divadla se blíží

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka