Mezinárodní festival saunového divadla již tento víkend!

SaunaFest 2014 nabídne více než 50 saunových ceremoniálů v podání saunérů z 10 zemí.

Největší událost saunového roku v České Republice proběhne od pátku 14. března do neděle 16. března v Cedrus Spa u Kunětické hory nedaleko Pardubic. Proběhnou zde hned dvě soutěže v saunových ceremoniálech - Mistrovství ČR a Velká cena ČR se zahraniční účastí. Celkem se v nich utká 27 saunérů z deseti zemí, včetně světové špičky.

Soutěžící saunéři, kteří patří mezi špičku v ČR, předvedou v oficiálním "Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech" své pojetí zážitkového saunování. Saunový ceremoniál je zážitkem v sauně, kdy saunér polévá kameny na kamnech vodou s vonnou esencí a následně rozvíří horký vzduch ručníkem po sauně. Moderní saunové ceremoniály jsou pak doprovázeny hudbou a speciálními světelnými efekty a mají svůj příběh. Jde vlastně o desetiminutové divadlo přímo v sauně. Hodnotit se bude nejen celkové provedení ceremoniálu, ale také znalost vonných esencí a komunikace s návštěvníky. Do hodnocení se zapojí kromě odborné poroty i veřejnost. Výherce českého mistrovství čeká cesta na mistrovství světa a další zahraniční soutěže. Vítěz pak získá zájezd jachtou Silva podél Chorvatských ostrovů od CK Natur Travel a další hodnotné ceny.

V rámci druhé, mezinárodní soutěže "Velká cena ČR v saunových ceremoniálech“ se čeští saunéři utkají o přízeň poroty s těmi nejlepšími saunéry ze světa. Přijede například Fabian van Dijk z Nizozemska, Egri Csába z Maďarska nebo Janis Pavlovics z Lotyšska. O tom, že čeští saunéři mají šanci, svědčí loňské druhé místo Jaroslava Pallase. Všichni soutěžící získají cenné body do světového žebříčku saunérů - Saunaranking.com.

Na SaunaFestu navíc přislíbili účast i dvě celebrity saunového světa – Lay Pang Ong z Malajsie a Lisa Pobre Christensen z Havaje. Oba mistři saunových ceremoniálů budou působit v odborné porotě a těšit se můžete i na jejich exhibice.

Soutěžní ceremoniály ale zdaleka nejsou to jediné, co na účastníky čeká. SaunaFest nabídne i bohatý doprovodný program. Asi největším lákadlem je vířivka a venkovní sudová sauna od společnosti CARETTA, jejíž stavba proběhne v sobotu dopoledne. Těšit se můžete i na různé saunové procedury – hammam, ruské metličkování, beauty procedury, exhibici peelingů, medovou kosmetiku nebo keltské saunování. Během společenského večera proběhne i doprovodná soutěž Towel Master, ve které účastníci předvedou nejnovější techniky v mávání ručníkem.

Cílem SaunaFestu je nejen připravit zajímavý program pro širokou veřejnost, ale jde také o výměnu zkušeností a možnost inspirace pro všechny odborníky z oblasti wellness. Saunové ceremoniály se postupně stávají nedílným zpestřením pobytu v sauně již i v řadě saun a wellness center v ČR a zvyšují tak atraktivnost saunování u široké veřejnosti. Ve spolupráci s odborníky ze zahraničí zde bude organizovat odborné workshopy a konzultace Pavel Hofrichter, člen představenstva České asociace wellness, odborník na zážitkové saunování a ředitel produkční společnosti RAIN.cz, která zajišťuje organizaci akce. Záštitu nad akcí převzala i řada oborových asociací - České asociace wellness, Asociace pracovníků v regeneraci, Asociace českých aromaterapeutů a Asociace bazénů a saun ČR.

Není proto divu, že za krátkou dobu své existence je SaunaFest považován za jednu z nejprestižnějších saunových událostí v Evropě. Bude nám velkou ctí, pokud se na SaunaFest 2014 přijedete podívat i vy.

Mezinárodní festival saunového divadla již tento víkend!Mezinárodní festival saunového divadla již tento víkend!Mezinárodní festival saunového divadla již tento víkend!Mezinárodní festival saunového divadla již tento víkend!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka