Mezinárodní den hor – Zimní výstup na Sněžku

Při příležitosti oslav mezinárodního dne hor si dovolujeme pozvat všechny přátele spolku a hor na tradiční zimní výstup na nejvyšší horu České republiky - Sněžku (1602 m. n. m.). Jedná se o jedno z posledních setkání v tomto kalendářním roce, které proběhne 11. a 12. prosince.

Mezinárodní den hor, který jako významný den vyhlásilo OSN, patří k relativně mladým svátkům, neboť se slaví teprve od r. 2003. Je chápán zejména jako příležitost k vytváření povědomí o významu hor pro kvalitu lidského života i přírodní rovnováhy na Zemi.

Předpokládaný program:

pátek: neformální večerní setkání členů ČSHP na 50°39'31.59"N, 15°20'15.43"E

sobota: sraz všech účastníků v Peci pod Sněžkou (automobilisté v 9.30 hod na 50°41'35.179"N, 15°44'48.771"E, pěší a veřejná doprava v 10.00 hod u informačního centra Veselý výlet – u autobusového nádraží). Odsud společně přes Výrovku na Luční boudu, déle na vrchol Sněžky (1602 m.n.m.), odkud sestoupíme na Boudu Jelenka (1263 m.n.m.), zde oslava dne hor a závěru roku.

neděle: volný program, návrat do Pece pod Sněžkou

varianta pouze sobota: Pokud nemůžete zůstat do neděle, ale chcete se zúčastnit výstupu na Sněžku, je možné se při cestě na Jelenku odpojit a sestoupit přes Portášovy boudy dolů do Pece pod Sněžkou.

Náklady: ubytování a stravování na horské Boudě Jelenka (http://jelenka.eu/cenik)

Doporučená výstroj: standardní zimní výbava do hor, sněžnice, či jiné dopravní prostředky, dobrá nálada, spacák (nejlevnější varianta ubytování)

Mezinárodní den hor – Zimní výstup na Sněžku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka