Měsíc náborů: Pražské kluby chtějí naučit děti sportovat

Dost bylo sezení u počítače a válení u televize. Pražské kluby chtějí dětem otevřít dveře do sportovního světa plného pohybu a zábavy. Po celé září budou mít tak děti všech věkových kategorií šanci zajít do zapojených sportovních klubů a vyzkoušet si jakýkoliv sport. Měsíc náborů do sportovních klubů proběhne od 1. do 30. září a součástí jeho programu bude i festival sportu pro děti Sporťáček konaný 7. září.

Oproti loňskému prvnímu ročníku nepůjde tentokrát o náborový týden, ale celý měsíc, během kterého děti budou moci navštěvovat sportovní kluby a zkoušet si jednotlivá sportovní odvětví. Je tak pouze na nich, který sport je nejvíce zaujme a kterému se budou chtít věnovat. V minulém roce se do projektu Prahy sportovní zapojilo 110 klubů z osmnácti městských částí. Během náborového týdne je navštívilo přes 2 tisíce dětí.

 

„Přestože máme za sebou jen jediný ročník projektu, získal si mezi kluby velký respekt a pozitivní ohlasy jsme měli i od samotných dětí a rodičů,“ říká radní hlavního města Lukáš Manhart, do jehož gesce spadá rovněž sport. „Důkazem, že chceme sportování dětí podporovat koncepčně, je také zapojení Sporťáčku do celého projektu Měsíce náborů. Obě akce se navzájem výborně doplní a budou přínosné jak pro sportovní kluby, tak i pro děti a rodiče.“

 

Pomyslný start celého Měsíce náborů do sportovních klubů obstará stále populárnější festival sportu pro děti Sporťáček, který 7. září v areálu Hamr Braník představí na jednom místě sporty tak, aby si na ně rodiče i jejich děti mohli „sáhnout“ a poznat trenéry, kterým děti svěří. Zároveň umožní získat cenné informace o všem, co ke sportování patří. Sporťáček nezapomněl pozvat ani fyzioterapeuty, sportovní lékaře a psychology. V rámci celého dne budou probíhat nejrůznější exhibiční vystoupení, rozhovory se sportovci, autogramiáda a další.

 

Měsíc náborů do sportovních klubů chce oslovit nejen děti, ale také jejich rodiče, kteří váhají, zda by jejich ratolesti obstály v konkurenci ostatních. Tento projekt má dětem pomoci začlenit se do nového kolektivu a naučit se aktivnímu životu plnému pohybu. Pomocnou ruku projekt podává také sportovním klubům, které trápí úbytek nových členů.

 

Jak ukázal první ročník náborů, děti si cestu ke sportu najít umí, jen občas potřebují lehce popostrčit.

Seznam všech zapojených klubů bude k dispozici na www.prahasportovni.cz.

 



Fotografii poskytl Richard Valoušek, Mather Activation s.r.o – děkujeme.

Měsíc náborů: Pražské kluby chtějí naučit děti sportovat

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka