Mercedes-Benz Bike Cup 2016 odstartuje ve Stolových horách

Seriál závodů na horských kolech Mercedes-Benz Bike Cup 2016 odstartuje svou premiérovou cyklistickou sezónu ve Stolových horách. Sobota 30. dubna v Machově bude patřit všem milovníkům horských kol, na které budou čekat různě náročné tratě, doprovodné běžecké závody, lákavé ceny a zábavný program pro děti a celé rodiny.

Seriál Bike Cup si klade za cíl podpořit aktivní způsob života lidí v ČR a přivést k cyklistice více mladých i dospělých jezdců. Bike Cup nese motto: „Seriál cyklistických závodů pro každého“ a nabízí příležitost závodit všem bez rozdílu věku či výkonu. Ředitelem seriálu je Jan Hruška, úspěšný český cyklista a manažer týmu Nilfisk pro cycling.

„Jsem rád, že mohu být součástí projektu Bike Cup 2016. Uvědomuji si, že je náročné prosadit se v moři cyklistických seriálů u nás v zemi, ale myslím, že se nám to s týmem společnosti PROXIMA SPORT daří velmi dobře. Získali jsme důvěru silných partnerů, přicházíme s originálními nápady a trendy. S týmem Nilfisk pro cycling pojedeme všechny závody a například do Machova už se moc těšíme“, dodává Jan Hruška.

Trasy povedou malebnými lesními cestami kolem pískovcových skal a smrkových lesů chráněnou krajinnou oblastí Broumovsko. Odvážnější jezdci se podívají až do Parku Narodoveho Gór Stolowych v Polsku. Autorem tras je Véna Hornych, nadšený cyklista, osvědčený traťový architekt a startovní komisař. „Dle mého názoru nejsou tratě extrémně náročné. Mnozí bikeři však nemusí mít na začátku sezóny dostatečně natrénováno, takže je mohou překvapit. Mám radost z přidání doprovodného běhu. Podporujeme tak současný trend v běhání, které je ke kolu výborným doplňkem“, říká Hornych.

Připraveny jsou 3 cyklistické tratě a 2 tratě běžecké. Trasa A 61 km přinese pěkné technické úseky a převýšení 1 718 m. Trasa B 35 km bude mít převýšení 1 000 m a bude středně náročná. Nejkratší trať nesoucí název Nova jízda 21 km je určena začátečníkům a celým rodinám, které čeká převýšení 600 m. Horský běh 20 km s převýšením 460 m bude připomínat klasický horský půlmaratón. Fit běh 5 km je určen nejširší veřejnosti, kterou čeká převýšení pouhých 90 m. Zkrátka nepřijdou ani nejmenší cyklisté, na které čeká speciální dětská trať.

Návštěvníci si v Machově budou moci do sytosti užít i doprovodný program v duchu svátku pálení čarodějnic. Pro zájemce z řad dětí i dospělých bude připraven workshop létání na koštěti, o který se postará čaroděj Archibald I. se svými šerednými čarodějnicemi ze Starých hradů.

Na jednotlivce a týmy, kteří se umístí na stupních vítězů, čekají v seriálu Bike Cup zajímavé produktové i finanční ceny v celkové hodnotě 500 000 Kč. Závodníci mohou také na vybraných závodech získat nové horské kolo značky SCOTT. Bodové hodnocení z dílčích závodů bude všem účastníkům sčítáno a v závěru seriálu budou oceněni nejlepší jednotlivci a týmy celé sezóny.

Titulárním partnerem seriálu Bike Cup 2016 se stal Mercedes-Benz Česká republika. Hlavním mediálním partnerem pak TV Nova. Projekt získal významné záštity Českého olympijského výboru – projektu Jižní Čechy olympijské a Česko sportuje, a také krajů a měst, ve kterých se Bike Cup uskuteční.

Registrace do závodů je možná na webových stránkách nebo až na místě.

 

Termíny závodů:

Bike Cup Stolové hory – Machov: 30. dubna

Bike Cup Tálín – Písek: 7. května

Bike Cup Lipno – Horní Planá: 18. června

Bike Cup Harrachov – Harrachov: 30. července

Nova Cup – Mikulov / Pálava: 24. září

Gočárovy schody - Hradec Králové: 28. září

 

Fotografie zaslala Jana Urbanová, PR & Communications – děkujeme.

Mercedes-Benz Bike Cup 2016 odstartuje ve Stolových horáchMercedes-Benz Bike Cup 2016 odstartuje ve Stolových horách

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka