Melounová show putuje do Centra Babylon v Liberci

V sobotu dne 31. července od 9:00 hodin startuje v Konferenčním sále Centra Babylon EVROPSKÝ MELOUNOVÝ FESTIVAL. Jeho hlavním programem jsou soutěže ve vyřezávání vodních a cukrových melounů, rozdělené do tří kategorií.

V kategorii A - EVROPSKÁ MELOUNOVÁ ŘEŽBA mají soutěžící za úkol vyřezat vodní a cukrový meloun v limitu 3 hodin, po 5-minutové pauze následuje sprinterská disciplína na 10 minut v podobě OZDOBY NA DRINK.

Jako tradičně mohou soutěžící dovézt předem připravené melouny do kategorie B – MELOUN TŘIKRÁT jinak a do kategorie C – MELOUN na vypsané téma. Letošním tématem v posledně jmenované kategorii je hudba.

Hodnotiteli soutěže jsou čeští i mezinárodní porotci. Milan Sahánek – předseda komise a rozhodčí světové kuchařské asociace WACS, Sumalee Murphy (Anglie), Olivier Herbomel (Francie) a Alla Mishina (Rusko). Do soutěže je přihlášeno přes 38 soutěžících z ČR, Slovenska, Ruska, Polska, Rakouska a Bulharska.

Diváci mají vstup bezplatný a mohou se těšit na další doprovodný program. Své umění s ledovým carvingem ukáže Milan Sahánek, držitel zlaté medaile ze Světové kuchařské olympiády v roce 1996, a barman Karel Zapalač, který je mistr světa v technice z roku 2000, prozradí, jak správně udělat melounovou bowli. Chybět nebude malování na obličej a melouny, Mistrovství ČR v pojídání melounů, půlení melounů, vybírání semínek ani malá škola vyřezávání.

Melounová show putuje do Centra Babylon v LiberciMelounová show putuje do Centra Babylon v LiberciMelounová show putuje do Centra Babylon v Liberci

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka