MČR FISAF AEROBIC 2014 v Ostravě zná své vítěze

dvojnásobnou mistryní ČR se stala Tereza Tydlitátová z pražského klubu Corridoor

Ostravská Sareza aréna se stala dějištěm Mistrovství České republiky ve sportovním aerobiku a FISAF fitness týmech. Více než 500 nejlepších českých závodníků se utkalo o medaile a vítězové si potvrdili svou účast na mistrovství světa, které se odehraje v Praze již za tři týdny.

Před zaplněnou halou předvedly své choreografie známé tváře českého aerobiku i nastupující generace kadetů a juniorů. V nejsledovanější kategorii žen 17 a více let zabodovala Tereza Tydlitátová z pražského klubu Corridoor. Její výkon porota ocenila titulem mistryně ČR pro rok 2014 hned ve dvou kategoriích - v kategorii dospělých žen a trojic.

„Všechny tři holky ve své věkové kategorii jsou naprosto vyrovnané, záleží i na nejmenší chybičce nebo drobné nuanci, které se některá z nich dopustí. A teď to vyšlo nejlépe Terezce, za což jsem moc rád,“ zhodnotil výkon čerstvé mistryně ČR trenér klubu Corridoor Jakub Strakoš.

Také Kristýna Zahradníčková z Juniorského fitness klubu Louny, která vybojovala druhé místo a Tamara Jiříková z pražského klubu Corridoor, která obsadila třetí místo, porotu přesvědčily, že patří k tomu nejlepšímu, co v ženském aerobiku může český divák spatřit.

Mistryně světa z roku 2010 Denisa Barešová letos nenastoupila do závodů kvůli zdravotním problémům. Koncem léta oznámila, že na MČR ukončí svoji závodní kariéru, ale bohužel ani do Ostravy nedorazila kvůli zranění zápěstí. Je tedy otázkou, na jakých příštích závodech ji budeme moci spatřit.

Kategorii stepů ovládl v nejstarší kategorii 17 a více let havlíčkobrodský SRC Fanatic pod vedením trenéra Roberta Mrkvičky.

Mistři Evropy, pár Kateřina Šmejkalová a Brenton Andreoli z Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové a ADK, postoupili na MČR z prvního místa a tak není divu, že si zlatou pozici udrželi i ve finále. Tento pohledný česko-australský pár tak má před sebou jistě zajímavou sportovní kariéru.

Byla by škoda opomenout kategorii Trií. Zde největší obdiv poroty a zlatou medaili získal ženský team z klubu Corridoor, ve složení Tereza Tydlitátová, Veronika Kubíčková a Veronika Šindelářová.

V dospělých fitness týmech obvykle září Aerobic Dancers Kladno, tentokrát se ale žně cenných kovů nekonaly. „Z MČR si vezeme sice jen jednu medaili, protože holky onemocněly a nebyly ve své kůži, ale to na mistrovství světa doženeme. Naše chytlavá choreografie podle nejnovějšího alba Pink je vyladěná do posledního detailu, tak určitě máme co předvést!“ svěřila se trenérka Lenka Procházková.

A jak hodnotí závody prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, Jana Havrdová? „Pro všechny trenéry i závodníky to bylo hlavně doladění formy a příprava na mistrovství světa, které se odehraje již ve dnech 21. – 26. října v Top hotelu Praha,“ zve závěrem Jana Havrdová všechny příznivce tohoto pohledného sportu.

Závody provázel moderátor René Vozňák.

FOTO: (c) Jaroslav Appeltauer, zdroj: Roman Hrůza, RHA.CZ – děkujeme.

Tereza Tydlitátová Jana Havrdová s moderátoremSRC Fanaticpár Kateřina Šmejkalová a Brenton Andreoli Kristýna ZahradníčkováTrio Corridoor

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka