Máte doma malého Jágra, Soukalovou nebo Berdycha?

Sporťáček,

největší náborový Festival sportu pro děti a mládež do 18 let vstupuje do svého 4. ročníku. Ve spolupráci s Prahou Sportovní a pod záštitou České unie sportu zahajuje pomyslný měsíc náborů do sportovních klubů.

Na Sporťáčka se můžete těšit v následujících městech a termínech:

  • Praha - 6. 9., sportovní areál Hamr Braník
  • Plzeň - 13.9.,TJ Lokomotiva Plzeň
  • Ostrava - 20.9., Městský stadion Ostrava- Vítkovice

Ať už vaše dítě sportuje nebo se teprve chystá, určitě jste řešili dilema, jaký sport je ten pravý. „Výběr sportu není dobré podcenit, každé dítě je jedinečné a má určité předpoklady, které je důležité brát při výběru v potaz. Sporťáček se snaží podat pomocnou ruku při rozhodnutí, které může být životně důležitou volbou. Stejně tak umožňuje již sportující mládeži získat širší rozhled, poskytnout vazby a kontakty pro potenciální změnu jejich stávajícího sportovního odvětví v momentě, kdy zvažují, že by jim mohl jiný sport vyhovovat lépe.“ Představuje hlavní myšlenku akce zakladatel a organizátor Sporťáčka Jakub Makalouš.

Nudné stánky s letáky na Sporťáčkovi rozhodně nečekejte. Náborový festival představí na jednom místě sporty tak, aby si je návštěvníci mohli v maximální možné míře vyzkoušet a zároveň se dobře bavili. Jedná se o velký sportovní svátek, kde jednotlivé sporty reprezentují daná sportovní odvětví a pomyslně bojují o přízeň nových tváří. Hokej a fotbal už to nemá tak jednoduché jako kdysi - vyrostla mu konkurence v podobě desítek dalších odvětví, které mohou být pro některé děti daleko atraktivnější než tradiční sporty.

„Dětem je potřeba věnovat pozornost, kdyby to nedělal Sporťáček, udělali bychom podobnou aktivitu my, pomáhá totiž klubům prezentovat svoji činnost a hlavně v době klesajícího zájmu o sport, je to jedna z důležitch akci, jak ho pro mladé znovu objevit a atraktivně představit,“ říká Miroslav Jansta, předseda České unie sportu, která nad Sporťáčkem převzala záštitu.

Mezi hlavní výhody festivalu patří nejen možnost setkání s odborníky a trenéry ze sportovních klubů, ale i příležitost osobního kontaktu s fyzioterapeutem, sportovním lékařem a sportovním psychologem. V průběhu celého dne na vás čekají nejrůznější exhibiční vystoupení, rozhovory se známými sportovci, autogramiády, doprovodný program, soutěže o atraktivní ceny a mnohé další. Z každého města bude odvysílaná reportáž na ČT Sport.

Sporťáček by touto cestou rád poděkoval generálnímu partnerovi společnosti AGROFERT. „Cílem Agrofertu je nejenom přinášet skvělou zábavu, ale také pomáhat. Jako společensky odpovědná firma si uvědomujeme, že existuje řada dětí, kterým rodiče z ekonomických důvodů nemohou často nákladné sportovní aktivity dopřát. Speciálně pro ně je proto připravený program Nadace Agrofert, která otevírá na základních školách sportovní kroužky pro děti ze sociálně slabých rodin. I ty se v rámci festivalu Sporťáček představí.“ Vysvětluje ředitelka Nadace Agrofert Zuzana Tornikidis.

Naše poděkování dále patří hlavnímu partnerovi společnosti CETELEM. Na podpoře festivalu se významně podílí také Česká unie sportu, Praha Sportovní, Ostrava- evropské město sportu, město Plzeň a další.

Dárky návštěvníkům Sporťáčka rozdá letecká společnost Emirates: "Děti a jejich rodiny jsou pro Emirates prioritou. Jen minulý rok jsme přepravili 2 miliony dětí po celém světě," říká Bořivoj Trejbal, Emirates Country Manager pro Českou republiku, který dále dodává: „Náš dlouhodobý závazek nabízet nejlepší zábavu a služby našim nejmenším cestovatelům, stejně jako naše rostoucí globální podpora sportu, jdou ruku v ruce s cílem Sporťáčku. Jsme rádi, že se můžeme zúčastnit letošního ročníku, jelikož se jedná o zábavný a skvělý způsob, jak přivítat nový školní rok."

Nenechte si ujít ojedinělý festival Sporťáček, který dětem otevírá sportovní svět plný nových možností a rodičům umožňuje získat cenné informace o všem, co ke sportování patří. Těšíme se na vás!

 

Za tým Sporťáčka, Jakub Makalouš, zakladatel projektu.

Fotografie zaslala Kateřina Culková, manager SC BOOTCAMPS, o.s. - děkujeme.

Ke stažení
letáček Sporťáček (.pdf) 350,94 kB

Foto tisková konferenceMáte doma malého Jágra, Soukalovou nebo Berdycha?Máte doma malého Jágra, Soukalovou nebo Berdycha?Máte doma malého Jágra, Soukalovou nebo Berdycha?Foto tisková konferenceFoto tisková konferenceMáte doma malého Jágra, Soukalovou nebo Berdycha?

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka