Matamanoa

Fidžijská masáž horkými a studenými mušlemi s názvem Matamanoa je originální celotělová masáž horkými a studenými mušlemi spojená s olejovým zábalem celého těla v sarongu, závěrečnou masáží ramen a šíje, masáží obličeje studenými lasturami a masáží vlasové části hlavy.

Masáž horkými a studenými mořskými lasturami je úplnou novinkou. Spojuje v sobě léčebný účinek cíleného prohřívání a intuitivní energetické masáže. Důležitým prvkem celé terapie jsou nepřetržitě hřející mořské lastury a plynulý pohyb napodobující hru vln na mořském pobřeží. Při proceduře se kombinuje termoterapie s masáží. Teplo sálající z mušlí ohřívá pokožku, která díky tomu lépe vstřebává zvlhčující prostředky a léčivé oleje, a zároveň uvolňuje svalstvo, takže terapeut může pracovat s hlubšími vrstvami tkáně. Používají se hřejivé mořské mušle Lava Shells a další mořské mušle  a lastury a také kokosové oleje Pure Fiji, vše dovezené z oblasti jihovýchodní Asie a ostrovů Fidži. Lava Shells jsou zahřáté na 38-55°C. Ostatní mušle a lastury určené k masírování mají pokojovou teplotu, nebo mohou být i chlazené.

Masáž horkými mořskými lasturami výborně stimuluje krevní oběh a lymfatický systém a má podobný efekt jako kombinace sauny s masáží. Velikou výhodou oproti sauně je v tomto případě možnost soustředit působení tepla pouze na určité části těla, což zlepšuje působení terapie a pohodlí klienta. Rituál Matamanoa uvolňuje a regeneruje a díky jemné prosvětlující energii mušlí je také velmi příjemným estetickým zážitkem.

Procedura trvá 60 (případně 90 minut). Masáž během ošetření je hluboce relaxační, na rozdíl od kosmetického ošetření Tokoriki je důkladnější a hlubší. Terapeut používá horké a studené mořské mušle. Procedura je vhodná pro muže i ženy.

Přírodní produkty využívané při rituálu Matamanoa:

  • Exotický masážní a koupelový olej vhodný především k tělovým masážím a koupelím, ale také k dennímu ošetření a hydrataci.
  • Cukrovotřtinový peeling z panenského prostředí souostroví Fiji
  • Kokosové mléko do koupele, které vaši pleť omladí, vyživí a hydratuje suchou pokožku a zanechá ji jemnou a krásnou.
  • Obličejové a tělové máslo ze směsi extraktů z exotických oříšků s mléčnými proteiny, které spustí proces redukce vrásek, zatímco sója a mučenka jemně utiší a zklidní stresovanou pokožku.


    Uvedenou proceduru můžete vyzkoušet například v Thai & Wellness Centru Interhotelu AMBASSADOR ZLATÁ HUSA *****     v  Praze.

MatamanoaMatamanoa

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka