Maskujeme vady pleti

Ano, nedokonalosti pleti potřebujeme maskovat, ale i to se musí dělat chytřeji, než na pleť nanášet množství jakéhokoliv make-upu, který nám přijde pod ruku. Obzvláště s prvními paprsky se navíc budeme pod nánosy make-upu zbytečně potit. Proto raději vyzkoušejte lehounké tónovací denní krémy, které mají na pokožku příznivé účinky.

Tónovací denní neboli BB krém vybírejte pozorně. „Měl by být lehký, nemastný, sjednocovat pleť a krýt její drobné nedokonalosti – speciální tónovací pigmenty se totiž perfektně přizpůsobí odstínu pleti. Samozřejmostí už pak dnes je, že kvalitní tónovací krém by měl chránit pleť před UV zářením,“ vysvětluje Denisa Jasinská z blogu péče o pleť Inpirace.essente.cz

Ty nejkvalitnější tónovací krémy navíc dovedou regulovat tvorbu kožního mazu během celého dne, hloubkově hydratují a zklidňují pokožku.

Samostatným tématem je pak hypersenzitivní pleť. Pokožka lidí s tímto typem pleti nepříznivě reaguje i na takové vnější faktory, které jsou pro normální pokožku neškodné. Proto je zcela zřejmé, že přípravky zaměřené na péči o tento typ pleti musí být mimořádně šetrné, a ani tak není možné zajistit jejich stoprocentní snášenlivost.

„Právě pro tento typ pleti jsou určeny přípravky řady Redness Minimizers, které nejenže minimalizují začervenání pokožky, ale také o pleť šetrně pečují, odstraňují pocity pálení, suchosti a podráždění, zlepšují žilní mikrocirkulaci, posilují pružnost kapilár a dodávají pleti potřebnou hydrataci. Kromě toho pomáhají předcházet tvorbě kuperózy a rosacey,“ vysvětluje kosmetička Lucie Karlíková.

Tipy kosmetičky:

Essenté BB Cream/Tónovací denní krém (v odstínech Beige a Gold) je lehoučký krém bez známek mastnoty, který kryje nedokonalosti pleti a účinně sjednocuje její barevný tón – speciální tónovací pigmenty se dokonale přizpůsobí odstínu vaší pleti. Obsahuje aktivní látky D-panthenol, hydractin, Seboclear DB, Telangyn peptide a ureu, díky nimž pokožku zjemňuje i zklidňuje. Reguluje tvorbu kožního mazu a okamžitě a dlouhodobě zlepšuje celkovou hydrataci pokožky. Krém je vhodný nejen pro problematickou pleť, ale i pro ostatní typy pleti. Stačí ho nanést na běžný denní krém. Koupíte ho na www.essente.cz v balení 50 ml.

Essenté Krém redukující začervenání byl speciálně vyvinutý pro hypersenzitivní pokožku se sklonem k začervenání, zánětu a s viditelně popraskanými žilkami. Přináší okamžitou úlevu od podráždění a zmírňuje zarudnutí pokožky. Zlepšuje žilní mikrocirkulaci, zklidňuje, hydratuje a projasňuje pleť. Zároveň ji chrání před nepříznivými vnějšími vlivy. Krém naneste na obličej, krk a dekolt a lehce vmasírujte. Je vhodný pro použití jako denní i noční krém. Koupíte ho na www.essente.cz.

Fotografie zaslala Martina Kadlecová, AMAZE.cz – děkujeme.

Lucie KarlíkováMaskujeme vady pletiMaskujeme vady pletiMaskujeme vady pletiDenisa Jasinská

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka