Masáž chodidel

Masáž chodidel (a nohou) u nás není dosud běžně využívanou terapií, oproti již obecně rozšířené masáži zad nebo celého těla. Tento typ masáže přitom patří k nejpoužívanějším masážním technikám východních kultur, neboť se při nich masírují tzv. reflexní body na chodidlech.

Východní lékařské systémy již před několika tisíci lety přišly na to, že reflexní plošky na chodidlech obrážejí naše vnitřní orgány a že díky jejich aktivaci dochází i k regeneraci vnitřních orgánů. Ale nejen to je důležité pro naše nohy, na které snadno zapomínáme, protože v naší kultuře nejsme zvyklí jim věnovat takovou pozornost, jakou si zaslouží. O to víc, v době příznivého počasí, kdy nás naše nohy nosí po turistických stezkách nebo je namáháme na cyklistických trasách, bychom jim měli dopřát větší péči a nezapomínat na ně; vyjma masáže jim dopřejme ještě bylinnou koupel a můžeme přidat i odborně provedenou pedikúru.

Ajurvéda, tak jako na masáž jiných částí těla, využívá pro masáž chodidel chodidla speciální olej. Tento ajurvedský olej voní po mátě a skořici, obsahuje olej ze sezamových a bílých hořčičných semínek, olej z listů skořicového kafrovníku a listů máty peprné. Můžeme jím provádět jak masáže, nebo ho používat jako prevenci k ochraně pokožky chodidel. Vyvolává pocit svěžesti i tepla. Olej se doporučuje používat především pro péči o chodidla, které zbaví pocitu únavy, dodá jim okamžité osvěžení i energii a navrací pocit lehkosti. Tento ajurvedský olej je dokonalou péčí pro chodidla: zabraňuje jejich vysoušení, natékání, praskání, znecitlivění, změkčuje tvrdou kůži a působí jako prevence proti plísním. Jeho použití je vhodné pro všechny typy kůže. Můžete jej použít kdykoliv po umytí, koupeli, sauně, nebo po sportovních aktivitách.

Masáž chodidel můžete vašim nohám dopřát ve Wellness Hotelu Frymburk.

Masáž chodidel

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka