MAMINY RUN – projekt pro zdraví

V České republice se nezadržitelně rozšiřuje komunita aktivních maminek, které se propojují skrze celorepublikový běžecký projekt MAMINY RUN. 16. a 30. května 2015 se poběží v Pardubicích a Brně obzvláště zajímavé štafety za podpory Všeobecné zdravotní pojišťovny.

MAMINY RUN v Pardubicích 16. května bude součástí festivalu módy MAY DAY, který se v podobném rozsahu bude ve východních Čechách konat vůbec poprvé! Odstartujeme v 15:00 od Hlavního nádraží, kde od rána bude probíhat módní přehlídka českých tvůrců nezávislé módy. Trasa povede podél labských břehů (k Wonkovu mostu a zpět po druhém břehu), bude možné běžet po cyklostezce i po měkčí cestě u břehu.

V rámci startovného 150 Kč obdržíte tričko projektu. Bude na vás čekat občerstvení a na festivalu módy MAY DAY spousta doprovodných akcí, pro děti i dospělé, živé koncerty, stánky s originálními doplňky, šperky atd. Proto je ideální na VZP MAMINY RUN Pardubice vyrazit s celou rodinou a kamarádkami a spojit módu se sportovním vyžitím.

Pokud si chcete zasportovat sama, je umožněno zdarma hlídání dětí, jen je třeba uvést v rámci registrace, že o službu máte zájem, aby byla dílnička na děti připravena.

30. 5. Brno. MAMINY RUN Brno se uskuteční v nejkrásnějším městském parku Lužánky. Čeká vás pohodových 5 km. Startovat se bude od budovy Centra volného času (zadní strany, od fontány) v 10 hodin. Trasa je vhodná pro běžce, chodce (Nordic Walking), kočárky, koloběžky i psy. Mimo běh si mohou účastnice a jejich doprovod vyzkoušet provazochodectví (Slack Line), badminton či petangue. Možnost změřit si tuk v těle a dozvědět se něco víc. Prezentovat se budou kočárky firmy Benecykl.

MAMINY RUN odstartoval v rámci festivalu zdravého životního stylu MAMINY CUP a proběhl již 24 městy a obcemi. Nejde o klasický závod, žádné měření času a výkonu na vás nečeká. Trasu můžete jít, běžet, vyrazit na ni s dětmi v kočárcích, na koloběžkách a kolech. Projekt MAMINY RUN chce šířit radost z pohybu a inspirovat tak ke zdravému životnímu stylu co nejvíce lidí. Běh je určen ženám každého věku, kondice stavu, i tzv. adeptkám. Každá žena je potenciální maminkou. „Posláním projektu MAMINY RUN je podpora zdravého a aktivního životního stylu českých rodin a pozvednutí myšlenky, že aktivní maminka je dobrým vzorem svým dětem.“ říká jeho zakladatelka Jana Kastnerová.

Registrovat se můžete již teď na oba běhy na webu a sledovat novinky na facebooku.

Těšíme se na vás!

Fotografie poskytla Mgr. Pavla Hartmanová – koordinátorka MAMINY RUN, děkujeme.

WellnessNoviny.cz jsou mediální partnerem akce.

MAMINY RUN – projekt pro zdravíMAMINY RUN – projekt pro zdravíMAMINY RUN – projekt pro zdraví

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka