Lyžařská houpačka v jedné z nejznámějších lyžařských oblastí na světě

Pětihvězdičková lyžařská oblast Ski-optimal Hochzillertal-Kaltenbach zabodovala u testovacího portálu skiresort.de v disciplínách záruka sněhu, nabídka sjezdovek a gastronomie. Tím splňuje všechny důležité předpoklady pro vydařené lyžování spojené s kulinářskými požitky.

V 7:30 začíná na „lyžařském letišti“ dolní stanice Kaltenbach jednodenní sportovní a kulinářský okruh. Eskalátory pro ještě unavené nohy a dvě souběžně jezdící gondolové lanovky se postarají o první pohodový výjezd k horní stanici. Jako perfektní rozehřátí se pak projdete přes modrou sjezdovku směrem k chatě Firnhütte. Po prvním posilnění se lyžaři dostanou šestimístnou sedačkovou lanovkou Neuhütten nebo čtyřmístnou sedačkovou lanovkou Wedelexpress do nejvyššího bodu výletu ve výšce téměř 2.500 metrů nad mořem. Po sjezdu po červené nebo černé sjezdovce dle výběru i odbočce do lyžařské oblasti Hochfügen pojedete na oběd do chaty Wedelhütte zillertalskou kyvadlovou dopravou.
Posilnění a rozehřátí specialitami šéfkuchaře Christiana Siegeleho se po červené nebo černé sjezdovce dostanete k čtyřmístné sedačkové lanovce Topjet, od které sjedete na lyžích téměř dva a půl kilometru dolů do údolí. Osmimístný expres Schnee a Kristall s vyhřívanými sedačkami lyžaře a snowboardisty zaveze naposled nahoru směrem k Öfelerjoch. Tady určitě musíte navštívit horskou chatu Kristallhütte. Tuto luxusní chatu totiž testovací portál skiresort.de již šestkrát za sebou zvolil za „nejlepší lyžařskou chatu“.

Po císařském trhanci či předkrmu na terase s 360stupňovým panoramatickým výhledem nebo v restauraci pak lyžaři zaútočí na nejdelší zasněžovaný sjezd do údolí Zillertal. K poslednímu zastavení a après-ski po celodenním výletu pak zve původní horská chata Abfahrtshütte.   

Kulinářský den na lyžích tedy skončí s téměř 20 kilometry sjezdů a 10.000 výškovými metry ve skvělé lyžařské oblasti, jak svým aktuálním výsledkem testu potvrzuje i skiresort.de.

Čísla a fakta gurmánské lyžařské houpačky:

  • 9.864 výškových metrů
  • 19,86 kilometrů, z toho asi 6 km modrých sjezdovek, 9 km červených a 5 km černých sjezdovek (alternativně také červených) na osmi sjezdech
  • osm sjezdů vlekem nebo gondolou
  • naplánované zastávky v chatách Firnhütte, Kristallhütte a Abfahrtshütte

Veškeré informace o středisku Ski-optimal Hochzillertal-Kaltenbach, které provozuje Martha Schultz se svým bratrem Heinzem, najdete také na internetových stránkách.


Fotografie zaslala Lucie Očenášková, Rakouská národní turistická – děkujeme

Lyžařská houpačka v jedné z nejznámějších lyžařských oblastí na světěLyžařská houpačka v jedné z nejznámějších lyžařských oblastí na světěLyžařská houpačka v jedné z nejznámějších lyžařských oblastí na světě

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka