Lymfodrenáž

Lymfatická masáž, nebo také lymfodrenáž, se provádí k podpoře odtoku lymfy a tělních tekutin. Jejím cílem je obnovení a zvýšení oběhu lymfy. Používá se jako účinná léčba celulitidy, dále při žilní nedostatečnosti, u lymfatických edémů nebo při některých poúrazových stavech. Jedná se o detoxikační proceduru.

Lymfatický systém tvoří cévy, které se nepřímo účastní krevního oběhu. Lymfa odvádí z těla všechny toxické látky, které naše tělo přijímá. Pokud dojde k poškození lymfatických cév úrazem, operací, infekcí apod. nemá potom lymfa kudy proudit a nečistoty se hromadí v podkoží, což je příčinou vzniku otoků (edémů). Tukové buňky zvětšují svůj objem, vytvářejí se tukové polštářky, pomerančová kůže a otoky. Jejich léčba je velmi časově náročná a vyžaduje vytrvalost. Součástí léčby bývá právě lymfodrenáž - masáž, která má za úkol obnovit a zvýšit oběh lymfy, aby opět začala odplavovat škodliviny z těla. Při masáži se používá speciální hmatová technika, která odblokuje hlavní uzliny a vylučovacím systémem odvede zadržovanou tekutinu a nečistoty.

Existuje také přístrojová lymfodrenáž, která je založena na přerušované kompresi postižené části těla (většinou končetiny) a vytváření tlakové vlny podporující lymfatický oběh.

 

 

Lymfodrenáž

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka