Lezení na ledopádech v KRNAPu

Pokud patříte k milovníkům horolezení, nenechte si ujít zimní variantu tohoto sportu. Lezení po ledopádech v Krkonoších můžete nyní provozovat zcela legálně na pravém břehu Labe u konce upravované běžecké cesty Buď fit.

Lezení na ledopádech lze provozovat v případě, že je v lokalitě minimálně třiceticentimetrová vrstva sněhu a na skalním útvaru přiměřená vrstva ledu, která zajišťuje lezení bez poškození skalního povrchu a vegetace. Do ledu je zakázáno vysekávat stupy, chyty nebo schody a ani samotná oblast ledopádu nebude nijak technicky upravována pro usnadnění výstupu.

Horolezectví po ledopádech na vyhrazeném skalním útvaru mohou provozovat pouze ti, kdo se předem zaregistrují prostřednictvím rezervačním systému na webu Správy KRNAP. Zaregistrovaní si potom na informačním centru Správy KRNAP ve Špindlerově Mlýně vyzvednou oprávnění k horolezecké činnosti pro daný den. Během jednoho dne je možné zaregistrovat maximálně 16 osob. Lezecká sezona je vyhrazena až do do 31. března 2011 a lézt se může od 8 do 17 hodin.

Ledopád tvoří 20 metrů vysoká skála nacházející se v Labském dole mimo cestu na pravém břehu Labe u konce upravované běžecké cesty Buď fit (modrá značka, Špindlerův Mlýn–Labský důl). Tu pokrývá právě teď ledopád o mocnosti několika až desítek centrimetrů. Ke skále vede neupravená přístupová pěšina lesním porostem, kde je nutné počítat s překonáním říčky Labe a několika padlých kmenů.

Oblast tvoří skála, cca 20 m vysoká, nacházející se v Labském dole mimo cestu na pravém břehu Labe u konce upravované běžecké cesty Buď fit (modrá značka, Špindlerův Mlýn–Labský důl). Tu pokrývá ledopád o mocnosti několika cm až desítek cm.
Lezení na ledopádech v KRNAPuLezení na ledopádech v KRNAPuLezení na ledopádech v KRNAPuLezení na ledopádech v KRNAPu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka