Léto se blíží. Myslete na péči při opalování!

První teplé dny se pomalu začínají ukazovat v celé své kráse a motivují nás k plánování letních dovolených a pobytů na slunci. I když nám teplo a sluneční paprsky dobíjejí energii, je zapotřebí myslet na to, jaké následky může mít delší vystavování pokožky slunečnímu záření. Není radno podceňovat péči o ni před opalováním i po něm.

Pokud chcete mít pokožku krásně hebkou, bronzovou, svěží, a ne unavenou, výrazně pigmentovou či dokonce suchou, musíte jí dopřát to správné ošetření. Proto je dobré myslet na pár pečujících rad, které vaše pleť v letním období patřičně ocení.

Připravte se na opalování s peelingem

Hebká dozlatova opálená pokožka je pro mnoho lidí symbolem krásy a zdraví. Dříve než vůbec začnete s opalováním, je třeba zbavit se staré odumřelé kůže, která vytváří nehezký našedlý odstín. Bronzová barva pak bude jasnější, déle vydrží a předejdete tak i nepříjemnému olupování pokožky. Peeling by se tedy měl stát minimálně na léto běžnou součástí péče o naše tělo. Doporučujeme používat peeling jednou týdně.

Jak na to? Nejprve se osprchujte teplejší vodou, která pokožku prokrví a prohřeje. Pak naneste v dostatečném množství vhodný peeling, například Bio tělový peeling Mojito české značky Saloos. V tomto případě už samotný název napovídá, že je to produkt pro letní období jak dělaný. Je to správně namíchaný koktejl přírodních esenciálních olejů svěží máty a limety, krystalků ryzí mořské soli a těch nejkvalitnějších rostlinných bio olejů. Zrnka soli působí abrazivně, pokožku tedy lehkým obrušováním zbavují neživých buněk, zároveň zvyšují její pevnost, vláčnost a pružnost. U značky Saloos můžete vybírat i z jiných variant bio tělového peelingu, například Levandule-Tea tree, Růže nebo Čokoláda.

Péče před opalováním i po něm aneb bio kokosový olej na mnoho způsobů

Bio kokosový olej je dnes v kosmetice velmi často skloňovaným slovem. Využíván je zejména díky svým skvělým pečujícím vlastnostem. Účinkuje jako výživná bomba. Je ideální pro péči před opalováním i po něm. Dokonale pokožku hydratuje, zvláčňuje a regeneruje. Je také ideálním pomocníkem v případě suché pokožky a hodí se rovněž k péči o citlivou a jinak problematickou pokožku. Předností je, že se velmi dobře roztírá a výborně se vstřebává. Navíc ho lze použít i na pokožku podrážděnou po depilaci. Jeho příjemná vůně navíc umocňuje relaxační účinek. Takový je i 100% neředěný Bio kokosový olej značky Saloos.

Značka Saloos nenabízí jen čistý Bio kokosový olej, ale přímo celou řadu bio kokosové péče s vůní čokolády, vanilky, pomeranče či tropické exotiky atd. Záleží jen na vašich prioritách.

A ještě jedna dobrá rada na závěr: Bio kokosový olej je mimořádně vhodný pro použití i na vlasy, které nesmírně trpí také při kontaktu se sluncem a mořskou či chlórovanou vodou. Udělejte si domácí výživnou vlasovou masku. Naneste olej na vlasy a nechte působit. Nemusíte vlasy ani balit do ručníku, olej se krásně vstřebá. Pak vlasy umyjte a budete překvapeni, jak se najednou projasní.

A nezapomeňte, že čistý bio kokosový olej můžete využít i v kuchyni, například při přípravě letních svačinek či obědů.

Fotografie poskytla Laďka Petrjánošová, Salus/Saloos, M+H,Míča a Harašta, s.r.o. - děkujeme

Léto se blíží. Myslete na péči při opalování! Léto se blíží. Myslete na péči při opalování! Léto se blíží. Myslete na péči při opalování! Léto se blíží. Myslete na péči při opalování! Léto se blíží. Myslete na péči při opalování!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka