Letní karlovská padesátka aneb pohodově za valašským frgálem

23. 6. 2012

Vyrazte na vycházku do přírody. Příjemnou příležitost nabízí Letní karlovská padesátka – tradiční turistický pochod, který 23. června pořádá Resort Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Pro turisty bude opět vytyčeno několik tras v délce 10 až 50 kilometrů, z nichž jedna je svou délkou a nenáročným profilem vhodná i pro malé výletníky nebo rodiči s kočárky či krosničkami.

Vyrazte na vycházku do přírody. Příjemnou příležitost nabízí Letní karlovská padesátka – tradiční turistický pochod, který 23. června pořádá Resort Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku.

Pro turisty bude opět vytyčeno několik tras v délce 10 až 50 kilometrů, z nichž jedna je svou délkou a nenáročným profilem vhodná i pro malé výletníky nebo rodiči s kočárky či krosničkami. Tento desetikilometrový okruh vede kolem penzionu Pod Pralesem přes Prales Razula k hotelu Horal a odtud do cíle po cyklostezce Bečva. S dětmi uvidíte nejen krásnou přírodu CHKO Beskydy, ale můžete potkat i stáda oveček - a u Penzionu u Dorňáků dokonce daňky ve zdejší oboře.

Po cestě na trasách všech délek budou na vybraných stanovištích kontrolní razítka. Ta budete postupně přidávat na výkaz, který dostanete na startu. Za plně orazítkovaný výkaz pak v cíli obdržíte diplom a kus pravého valašského frgálu.

Trasy jsou koncipovány jako okruh, takže kdykoli během cesty si můžete výlet prodloužit, nebo naopak zkrátit odbočením do cíle.

Start je kdykoli mezi 7. a 10. hodinou u hotelu Galik, v cíli vás budou na stejném místě čekat mezi 12. a 21. hodinou. U Galiku pak můžete po návratu spočinout na letní terase a ochutnat krajové speciality. Celý výlet můžete zakončit zábavou u hotelu Horal - koupáním v bazénech se slanou vodou vyhřívanou na 36°C nebo zdoláváním Lanového parku Horal.

Letní karlovská padesátka aneb pohodově za valašským frgálem Letní karlovská padesátka aneb pohodově za valašským frgálem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka