Letní karlovská 50, aneb pohodově za valašským frgálem

V sobotu 18. července se koná ve Velkých Karlovicích akce na závěr MTT na Valašsku pod názvem Letní karlovská 50, aneb pohodově za valašským frgálem. Jedná se o turistický pochod s trasami v délce 10, 20, 30, 40 a 50 km údolím i nejkrásnějšími hřebenovkami Javorníků a Vsetínských vrchů.

Turistická sezona začíná i na Valašsku ve Velkých Karlovicích. Pohoří Javorníků a Beskyd je ideální pro turistiku. Okolí je protkáno více než 100 kilometry tras různých délek a náročnosti. Výlety si vychutnají jak milovníci náročných hřebenovek, tak i pohodoví turisté a rodiny s malými dětmi. Otevřeného turistického výšlapu se mohou zúčastnit jednotlivci i celé rodiny, věk zde vůbec nerozhoduje. „Výhodou je, že turistika je pro každého a nevadí, pokud máte oslabenou kondici či nějaké to kilo navíc“, říká organizátorka akce Leona Brázdilová. „Každý si vybere tu svou trasu, kterou zvládne“, dodává.

Pochod začíná a končí v cyklobufetu sportovního areálu Razula, kde se účastníci mohou přihlásit, dostanou mapu vybrané trasy a výkaz výšlapu. Na určených bodech na trase si nechají dát razítko do výkazu a v cíli odevzdají orazítkovaný výkaz, získají diplom a valašský frgál. Osvěžit se mohou v restauracích na trasách nebo v cyklobufetu Razula, kde bude připraven guláš a další občerstvení.

Letní karlovská 50, aneb pohodově za valašským frgálemLetní karlovská 50, aneb pohodově za valašským frgálemLetní karlovská 50, aneb pohodově za valašským frgálemLetní karlovská 50, aneb pohodově za valašským frgálem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka