Léčivá relaxace ve venkovských lázních Bad Birnbach

Kousek za hranicemi republiky, v jižním Bavorsku, leží malebné venkovské lázně Bad Birnbach. Pověst venkovských lázní si vysloužily tím, že i přes usilovný stavební rozvoj několika posledních let zůstala nejvyšším bodem malého městečka kostelní věž. Toužíte-li tak po poklidném prostředí s veškerým komfortem, Bad Birnbach je to pravé pro vás! Redaktoři portálu WellnessNoviny.cz Bad Birnbach vyzkoušeli a lze ho jen doporučit.

Bad Birnbach se rozprostírá nad léčivým pramenem, který již více než 40 let neúnavě vyvěrá z hloubky přes jeden a půl kilometru. Teplota termálního pramene dosahuje až 70-ti stupňů celsia, místní termální bazény mají ale velmi příjemnou teplotu 26-40 stupňů celsia.  A že jich rozhodně není málo - v hotelovém komplexu Bad Birnbach můžete využít dohromady 31 venkovních i vnitřních termálních bazénů. Ty venkovní navíc nabízí kromě celoročního provozu nabízí i nádherný výhled na louky kolem řeky Rott a na kopcovitou krajinu obklopující vesnici. A pokud by se vám voda nezdála dost horká, můžete vyzkoušet nejednu z místních saun. Saunový svět v Bad Birnbach je postaven jako vnitřní, s jednou venkovní saunou, která je stylově zanořena do země. Venku jsou také bazény a odpočinkové zóny. Velmi se nám líbila prostorná zahrada posetá lehátky. Jde o saunový svět, takže i zde platí pobyt bez plavek. Můžete se tak nechat vykoupat ve sluneční lázni zcela bez oděvu. Vnitřní sauny jsou velmi pěkně dekorovány. Líbila se nám prostorná ceremoniálová sauna s krystaly a barevným osvětlením, nebo solná sauna obložená solnými kvádry, které prosvětluje nápadité osvětlení. Otevřený bazén v srdci saunového světa je s termální vodou a různými tryskami.

Kromě „obyčejné“ relaxace jsou místní termální bazény využívány i k léčbě onemocnění páteře, svalů a kloubů. Nejen že účinek léčivého pramene je vědecky prokázán, Bad Birnbach navíc nabízí ty nejlepší terapeuty, maséry a lázeňské plavčíky. Teplá a příjemně nadnášející voda přímo vybízí ke zdraví prospěšnému plavání nebo gymnastice. Cvičení v léčivé vodě nejen prospívá všem svalům a kloubům, ale dodává nové síly i duši. Není proto divu, že stále více lidí zde – daleko od všech problémů v zaměstnání či v rodině -  nachází vytoužený odpočinek.

Lázně ale zdaleka nejsou to jediné, co může Bad Birnbach nabídnout. Protáhnout své tělo můžete na některé z husté sítě stezek v údolí kolem řeky Rott. Síť běžeckých a vycházkových tras v „Nordic Walking and Laufpark“ navrhli odborníci tak, aby si návštěvníci nejen užili přírodních krás, ale hlavně využili jeho sportovní potenciál. Naleznete tady rovné, nenáročné trasy stejně jako těžší túry – je jen na vás, kterou cestu si zvolíte. Vyrazit můžete na kole, na nordic walking nebo třeba jen na procházku.

Večer se pak můžete těšit na komfortní ubytování v moderním hotelovém komplexu. Ten má pro vás k dispozici všechny typy ubytování od apartmánů v soukromí po čtyřhvězdičkové hotelové pokoje. Doprava po rozsáhlém komplexu je samozřejmě zajištěna místními autobusy, v zimní sezóně jezdí navíc i županové taxi z vaší postele přímo k lázním. Příjemný personál je navíc připraven splnit zákazníkovi veškerá přání. Využijete lázeňských služeb nebo půjdete na procházku? Chcete ochutnat místní speciality nebo raději zvolíte mezinárodní kuchyni? Zaposloucháte se do tónů bavorského matinée nebo raději půjdete na koncert pop music? Nebo třeba všechno najednou? Bad Birnbach je tu připraven vám nabídnout to, po čem toužíte!

Nejvíce se nám líbilo:

- velkorysá saunová zahrada
- solná sauna a další sauny
- teplá termální voda
- příjemné prostředí "venkovských" lázní

Doporučujeme:

- pro ozdravné a relaxační pobyty
- seniorům, ale i párům každého věku
- milovníkům saun a opalování bez plavek
- pro golfisty

Léčivá relaxace ve venkovských lázních Bad BirnbachLéčivá relaxace ve venkovských lázních Bad BirnbachLéčivá relaxace ve venkovských lázních Bad BirnbachLéčivá relaxace ve venkovských lázních Bad BirnbachLéčivá relaxace ve venkovských lázních Bad BirnbachLéčivá relaxace ve venkovských lázních Bad BirnbachLéčivá relaxace ve venkovských lázních Bad Birnbach

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka