Léčíme tělo i duši zároveň

otevíráme Medical Wellness Clinic

V Léčebných lázních Bohdaneč právě otevírají ojedinělý koncept Medical Wellness Clinic, který propojuje klasickou západní medicínu s východními léčebnými postupy. Tato specializovaná klinika je první svého druhu v českém lázeňském prostředí.

Když je duše nemocná, tělo lze jen těžko uzdravit. Tak by se stručně dala charakterizovat filozofie celostní medicíny či psychosomatiky, oboru, který v zdravotních obtížích hledá i jiné, než čistě biologické příčiny. „Život je dnes velmi stresující, což nám někdy způsobuje takové zdravotní potíže, na které klasická medicína nemusí vždy znát jednoznačnou odpověď,“ říká Ing. Jiří Vitík, statutární ředitel Léčebných lázní Bohdaneč.

Při celostním přístupu se lékař kromě fyziologických faktorů zaměřuje také na psychosociální rovinu pacienta. „Jak jsme spokojeni ve svém osobním životě, jak pociťujeme mezilidské vztahy, pracovní realizaci, jak relaxujeme či jak se stravujeme – to všechno jsou faktory, které se mohou negativně otisknout do těla v podobě nemoci,“ upřesňuje Ing. Jiří Vitík, a dále dodává: „Tělesné problémy často souvisejí s psychikou. Proto jsme se rozhodli rozšířit naše portfolio služeb právě v podobě této specializované kliniky.“

Celostní medicína si v Evropě získává stále větší oblibu a psychosomatický přístup se právem etabluje do téměř všech lékařských oblastí. Medical Wellness Clinic se zaměřuje především na léčbu dlouhodobých zdravotních problémů, kombinuje tradiční léčebné procedury s wellness prvky a alternativními formami medicíny. Klient léčbu může absolvovat v rámci svého lázeňského pobytu nebo docházet na terapii ambulantně.

Alternativní metody Medical Wellness Clinic

Biorezonanční metoda BICOM: Metoda respektuje principy západní, ale také tradiční čínské medicíny. Na rozdíl od západního lékařství neléčí pouze příznaky nemoci, nenutí pacientovi závislost na lécích, které mohou škodit vedlejšími účinky a  vyvolávat jiné potíže. Zaměřuje se na přesnou diagnostiku, odhalení skrytých příčin onemocnění a její následnou léčbu.

Autopatie: Metoda celkového pozitivního ovlivňování organismu od spirituální sféry až po tělesné orgány, čerpající z principů klasické homeopatie. Jedná se o neinvazivní alternativní metodu, pozitivně ovlivňující organismus tak, že je schopen vlastními silami zlepšit či odstranit i dlouhodobé a  "nevyléčitelné” potíže a nemoci, zlepšovat životní pocit, zvýšit odolnost a nastolit samouzdravující proces.

Metoda RUŠ: Princip metody je jednoduchý: najít problém, pojmenovat jej, přijmout, následně pak problém sám mizí. Je to moderní, jednoduchá, praktická, logická a věcná metoda pro současného člověka. Přímočaře řeší skutečné příčiny aktuálních problémů. Klient se zbavuje potíží už během relativně velmi krátké doby, navíc s trvalým efektem.

Rekonektivní léčení: Metodu vyvinutou Dr. Ericem Pearlem lze chápat jako zastřešující formu všech možných léčitelských směrů. Během léčení dochází k napojování vláken DNA, což jsou nositelé informací uvnitř lidského těla. Tato vlákna pravděpodobně fungují také jako „anténky“ pro propojení s vesmírem tak, abychom mohli posilovat svou tělesnou stránku a rozvíjet se správným směrem. Jedná se o formu uzdravování, která nás spojuje s plností vesmíru, stejně jako s plností našeho bytí a toho, kdo jsme.

Vybrané léčebné procedury Medical Wellness Clinic

Guna: Injekční aplikace kolagenu s pomocnými látkami přírodního původu šetrně a účinně léčí bolest pohybového aparátu, zlepšuje pohyblivost zpomalením degenerace kloubů a přidružených tkání. Působí protizánětlivě a analgeticky, přispívá k fyziologické regeneraci opěrného aparátu a tím k ústupu bolesti.

Vysokodávková infuzní terapie vitamínem C: Dosahuje vynikajících výsledků v léčbě chronických infekcí, špatně se hojících ran, při alergiích, revmatu, Bechtěrevově nemoci, astmatu a dýchacích obtížích, nádorových onemocněních, zánětů kůže, kardiovaskulárních onemocněních i dalších nemocech.

Oxygenoterapie: Aplikace kyslíkových inhalátorů je vhodná k posílení obranyschopnosti organismu a k prevenci proti infekcím, nemocem a nádorovým onemocněním. Relaxační sezení kyslíkové inhalace posiluje účinek jiných typů lázeňských procedur tím, že snižuje stres a napětí, uvolňuje páteř, svaly a okysličuje tělo.

Kryoterapie: Ochlazením dochází k omezení rychlosti vedení nervového vzruchu a klient tak pociťuje okamžitou úlevu od bolesti. Během terapie dochází k regeneraci, zvýšení tolerance fyzické zátěže a k všeobecnému zvýšení výkonnosti organismu jako celku. U žen může aplikace upravit celulitidu. Díky vyplavování kortikoidů z nadledvinek se urychluje regenerace, vlivem zvýšení hladiny endorfinů se pacient cítí ve skvělé kondici, a to jak po fyzické, tak psychické stránce.

Fotografie zaslala Kateřina Svobodová, ANTENNA MEDIA – děkujeme.

Léčíme tělo i duši zároveňLéčíme tělo i duši zároveňLéčíme tělo i duši zároveňLéčíme tělo i duši zároveňLéčíme tělo i duši zároveň

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka