Lázně Velké Losiny vybudují termální park za 70 milionů

V Lázních Velké Losiny má vyrůst jedinečný termální park o rozloze 6000 m2. Venkovní i vnitřní bazény a dětská brouzdaliště naplněná výhradně léčivou vodou z místních termálních pramenů se budou rozkládat na ploše 2500 m2. Podobný vodní park s celoročním provozem dosud u nás neexistuje.

Výstavba projektu je plánována na místě současného termálního koupaliště v areálu lázní. Investorem projektu v celkové hodnotě zhruba 70 milionů korun jsou Lázně Velké Losiny, s r. o., které jsou součástí řetězce lázeňských a wellness hotelů ROYAL SPA.

„Budeme mít část vnitřní a část venkovní, ta vnitřní s průplavem ven bude v provozu celoročně,“ prozradil jednatel Lázní Velké Losiny Martin Plachý. Termální park by měl obstát ve srovnání i s těmi zahraničními, kam jezdí tisíce českých turistů. Například s rakouskými lázněmi v Laa. České termály sice nebudou tak velké, zato mají jednu devízu navíc a to léčivou vodu. „Její efekt spočívá v tom, že pramení z hloubky1 kilometr, je stabilní, nepřihřívá se, má nejstabilnější obsah síry v českých vodách,“ říká lékař a manažer lázní Miroslav Kunzfeld. Léčí zde například onemocnění pohybového aparátu nebo atopické ekzémy dětí.

Účinky sirných termálních pramenů můžete vyzkoušet na vlastní kůži formou koupelí.

Lázně Velké Losiny vybudují termální park za 70 milionůLázně Velké Losiny vybudují termální park za 70 milionů

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka