La Grée des Landes - první Spa eko hotel značky Yves Rocher

Mnozí z nás znají Yves Rocher jen jako značku dekorativní a pěstící kosmetiky na přírodní bázi, která je charakteristická báječnou ovocnou a květinovou vůní. Značku, která je známá také svým respektem k přírodě a angažováním ve výzkumu a ochraně rostlin. Na jaře roku 2009 otevřela firma YR také svůj první hotel a není náhodou, že se jedná o ekologický provoz, ve kterém je inspirace přírodou patrná na každém kroku.

Nízkoenergetická architektura, elegantní design respektující okolní krajinu, střechy pokryté zelení a odkazy na místní přírodní materiály, jako je břidlice a dřevo, v okolí pak 10 hektarů zeleně, která tvoří zahradu i okolní divokou krajinu. Právě slatiny a vřesoviště daly hotelu jméno. Komplex je koncipován jako ekosystém, jsou zde použity přírodní izolační materiály, úsporné systémy při vytápění, prádlo a lůžkoviny z organických materiálů, přirozený systém filtrace odpadní vody, používání dešťové vody a další „zelené“ technologie. Každý host je také vtažen do recyklace odpadů, např. jídelní lístek v restauraci je napsán křídou na břidlicové destičce.

Volba místa mezi městy Rennes a Nantes, v blízkosti městečka La Gacilly v Bretani také nebyla náhodná, protože právě odtud pochází zakladatel firmy, která si letos připomíná padesátileté výročí od svého vzniku. V hotelu La Grée des Landes je 29 pokojů s terasami, spa centrum s hammamem a bazénem, restaurace, která nabízí regionální produkty ekologického zemědělství přizpůsobené ročnímu období a kongresové centrum pro 80 osob.

Jak dodává autor konceptu, syn pana Yvese Rochera, Jacques Rocher: „je to víc než jen hotel, je to místo k životu, které respektuje rovnováhu naší planety.“

Firma v městečku provozuje první muzeum rostlin na světě Végétarium a botanickou zahradu s více než tisícem druhů rostlin. Naleznete zde také přes 40 hektarů půdy, na které společnost Yves Rocher ekologickým způsobem pěstuje suroviny pro výrobu svých produktů.

 

Za fotografie děkujeme firmě Yves Rocher.

La Grée des Landes - první Spa eko hotel značky Yves RocherLa Grée des Landes - první Spa eko hotel značky Yves RocherLa Grée des Landes - první Spa eko hotel značky Yves RocherLa Grée des Landes - první Spa eko hotel značky Yves Rocher

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka