Krušnohorská bílá stopa – ráj klasických lyžařů

Nejednotné, na sebe nenavazující a často neupravované běžkařské trasy v Krušných horách jsou minulostí. Šest středisek Krušnohorské bílé stopy propojilo hřebeny Krušných hor zhruba 350 kilometry upravených běžeckých tratí a nechalo tak vzniknout jedné z největších soustav ucelených běžeckých tras v celé ČR.

Krušnohorská bílá stopa vede od střediska Lesná na pomezí Mostecka a Chomutovska přes Klíny, Dlouhou Louku, Bouřňák, Fojtovice a Telnici a navíc bude navazovat na upravované běžecké stopy na německé straně hor.

Partneři Krušnohorské bílé stopy však nezajišťují jen kvalitní běžecké stopy, připravují také společné sportovní a kulturní akce a cílem projektu je navíc jednotná propagace celé KBS a tvorba navigačního systému pro lyžaře. V dalších letech budou moci návštěvníci každého střediska využít komplexních služeb, šaten, sprch, převlékáren a půjčoven běžek.

Činnost klubu se však neomezuje pouze na zimní aktivity. V plánu je výstavba Krušnohorského lidového domu, ve kterém bude umístěno muzeum života horalů žijících zde před více než 100 lety, nebo stavba kapličky, která bude věrnou kopií dle dochovaných fotografických dokumentů z 20. století. Na obou dvou projektech spolupracují muzea v Chomutově a Mostě. Jako ukázka toho, co se již podařilo, může sloužit víceúčelové hřiště s umělým povrchem, vybudované v areálu Lesná.

Celý projekt Krušnohorská bílá stopa je podporován nejen soukromým sektorem (vlastníky středisek, sponzory), ale také veřejným sektorem (městy, obcemi, Ústeckým krajem).

 

Krušnohorská bílá stopa – ráj klasických lyžařůKrušnohorská bílá stopa – ráj klasických lyžařůKrušnohorská bílá stopa – ráj klasických lyžařů

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka