Krkonošská 70 startuje 2. 3. 2013

Tradiční krkonošský lyžařský závod „Krkonošská 70“ se svou historickou tradicí řadí k nejstarším a nejváženějším sportovním kláním na našem území. Kromě tradičního závodu hlídek se mohou přihlášení lyžaři zúčastnit také individuálních závodů na 25 a 50 km ze série závodů Stopa pro život.

Trať závodu pětičlenných družstev vede ze Špindlerova mlýna, přes Hromovku, Krásnou Pláň, Zinneckerovu strouhu, rozcestí nad Tetřevími Boudami, Zahrádky, Pardubické Boudy, Pražskou Boudu, Zinneckerovu strouhu nad Láhrovými Boudami, Krásnou Pláň, Struhadla až k cíli ve Svatém Petru. Tato extrémně náročná trať dokonale prověří fyzickou připravenost a psychickou odolnost jednotlivých účastníků.

Oproti podobnému závodu „Jizerská 50“ se „Krkonošská 70“ odlišuje náročnějším profilem trati, volným způsobem jízdy, levnějším startovným a především účastí družstev. V minulosti se trasa jednotlivých závodů musela opakovaně měnit, neboť jednotlivé úseky nesplňovaly kritéria zadaná ochránci přírody. Kromě hlavních družstevních a individuálních závodů je připravena i speciální trať pro veterány, měřící 23 kilometrů. Jste-li milovníky lyžování v bílé stopě a chcete-li si ověřit svou fyzickou sílu v prostředí nádherné krajiny, nezapomeňte se na Krkonošskou 70 včas registrovat! Máte čas do 26. února.

Foto: on-line archiv pořadatele

Krkonošská 70 startuje 2. 3. 2013Krkonošská 70 startuje 2. 3. 2013Krkonošská 70 startuje 2. 3. 2013Krkonošská 70 startuje 2. 3. 2013

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka