Krkonoše patří Bystřickému s Kittelem

Do cíle doběhli naprosto suverénně. Tomáš Bystřický a Marek Kittel z týmu Rockpoint/Salomon se stali nejrychlejší dvojicí na dlouhé trati závodu Rock Point - Horská výzva v Krkonoších. Zlatá dvojka za sebou při závěrečném díle seriálu horských běhů a trekingu dvojic nechala i velké adepty na vítězství Strelku s Krajíčkem, kteří ovládli obě „Výzvy“, kterých se letos zúčastnili.

„Bylo to vydřené vítězství. Hlavně sběhy po asfaltu byly výživné. Chleba se lámal na závěrečném sedmnáctikilometrovém kolečku, při kterém jsme proběhli poprvé kolem cíle. To byla zkouška vůle – museli jsme se poprat s tím, co už máme za sebou a s tím, co nás ještě čeká. Naštěstí jsme měli velkou podporu a díky ní i přehled, takže jsme věděli, jak na tom jsou ostatní účastníci za námi. To nám dodalo velkou sílu a jsme rádi, že se nám tu podařilo takhle zvítězit,“ oddechl si v cíli vítězný Marek Kittel.

Nejrychlejší běžci Kittel/Bystřický zvládli nejdelší sedmašedesátikilometrovou trať za necelou sedm a půl hodinu. Na druhé v pořadí Martina Strelku s Vojtěchem Krajíčkem získali více než jedenáct minut. Strelka s Krajíčkem přitom stejně suverénně už dokázali ovládnout letošní „Výzvy“ v Jeseníkách a na Šumavě. „Tentokrát se vlastně setřásli sami. Někde za Labskou boudou je potkala nějaká krize, od té doby zpomalovali a my šli přes ně ve stoupání na Luční Boudu, kde se nás už neudrželi a my náskok prakticky jen dál navyšovali,“ podotkl druhý z vítězného dua Tomáš Bystřický.

Závěrečné štace v Krkonoších se účastnilo přes osm stovek dobrodruhů, kteří mezi sebou poměřili síly na třech trasách (Long 67 km, Half 33km, Short 17 km) a vždy v kvartetu kategorií (muži, ženy, mix a dogtreking). Na nejprestižnější trati Long účastníci nastoupali téměř tři a půl tisíce výškových metrů. Závod atlety zavedl do Špindlerova mlýna, přes Horní Mísečky na Labskou boudu, dále kolem Davidovy a Lužické na Luční Boudu, následovala Výrovka a smyčka kolem Pece pod Sněžkou - Růžohorky, Janovy Boudy, Zvonička, Thamovy Boudy, Javoří Mlýn ve Velké Úpě a cíl v Peci. „Právě ta závěrečná smyčka dala zabrat asi nejvíc. Člověk už doběhl do cílové Pece, ale před sebou měl ještě právě tenhle okruh. To bylo hodně na morál a dost to bolelo. Na druhou stranu to nebylo pro žádné padavky,“ mrknul jeden z účastníků Tomáš Lisec, který s parťákem Davidem Kopalem doběhl na nejprestižnější trase jen těsně za top ten – na jedenácté pozici.

Mezi ženami se s dlouhou tratí nejlépe porvala dvojka Pavlína Procházková s Pavlou Vildmonovou, mix týmům na Longu kralovala sestava Ondřej Kutiš s Hanou Krajníkovou. Na poloviční trati Half v kategorii mužů vítězství slavila Horská služba Špindlerův Mlýn – Michal Štantejský a Radoslav Groh, v ženách Marcela Mikulecká a Linda Beniačová a v mix týmech sestava Jizerskohorský výlet - Zuzana Kocumová a Dan Kvasnička. Na nejkratší vypsané trati Short pásku jako první protnuli ve třídě mužů Vojtěch Miklas s Honzou Štěpánem, mezi ženami naopak Martina Stehlíková se Zuzanou Rusínovou a v mixech Jiří a Jana Fixovi.

Na všech tratích soupeřili tradičně také milovníci psů v kategorii dogtreking. Dlouhou trať ovládl Jiří Švancara, střední Stanislav Štamber a krátkou Jan Krabec, který se v Krkonoších stal nejúspěšnějším účastníkem, když s fenkou Valley absolvoval a současně vyhrál všechny závody celé série Rock Point-Horská výzva. „Pro mě jsou hrdinové ti, kteří absolvují dlouhou trasu, já se během v přírodě jen bavím, navíc máme psa, který pohyb potřebuje stejně jako já, takže spojujeme příjemné s užitečným,“ uzavřel krkonošský díl zlatý „dogtrekař“ Jan Krabec.

Fotografie poskytl: Patrik Pátek, PR a Media Rock Point - Horská výzva/PatRESS.cz

Krkonoše patří Bystřickému s KittelemKrkonoše patří Bystřickému s KittelemKrkonoše patří Bystřickému s KittelemKrkonoše patří Bystřickému s KittelemKrkonoše patří Bystřickému s KittelemKrkonoše patří Bystřickému s Kittelem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka