Kristall Palm Beach Stein, Německo

Krásný saunový svět a vodní ráj

Palm Beach u Norimberku láká návštěvníky na mnoho zajímavostí a pěkné vybavení. Nás nejvíce zaujala saunová zahrada, prostor s nápaditými saunami, přírodním ochlazováním a vydatnými saunovými ceremoniály. V saunovém světě se dá strávit několik hodin a další pak v aquaparku samotném. Kristall Palm Beach má ve znaku krystaly - překrásné nerosty, s kterými se návštěvníci setkávají doslova na každém kroku. Pojďme si tedy užít vodních zážitků.

Areál je rozdělen na tři zóny - adrenalinovou, relaxační a saunovou.

Fun & Beach - adrenalinová část aquaparku nabízí tobogány (nejdelší 168 metrů), vlnobití, bazény, vířivky a další vodní atrakce. Adrenalin potěší jak mladší návštěvníky tak i dospělé. Zážitkem je prostorný člunový tobogán nebo rychlý sjezd. Kleopatřina lázeň se slanou vodou je modře ozářena a nabízí klidné spočinutí v teploučké vodě. Připravuje se novinka - gigantický areál skluzavek a tobogánů se představí prvním návštěvníkům v zimě 2011/2012. Nápaditých tobogánů bude 13 a některé budou zcela výjimečné. Podívejte se do mapky a nákresu jednotlivých tobogánů a skluzavek.

Druhá, relaxační část - Therme - lázně, je věnovaná Svaté Hilděgardě z Bingenu z 12. století. Bohaté křišťálové lustry, mozaiky, relaxační minerální bazény a všudypřítomné krystaly. To je prostředí pro naprosté ticho a relaxaci.  Drahých kamenů je v aquaparku na 250 tun a jistě přispívají k zvláštní atmosféře a energii tohoto místa. Největší krystal umístěný v areálu váží přes 7,5 tisíce kg.

Saunawelt - saunový svět je zde opravdu vymazlený. Byli jsme nadšeni zejména v zahradní části saunového světa. Provedení saun, malebná saunová zahrada s mlýnem, nápadité polévání kamenů a zařízení. Největší sauna Stollegrotte má rozměr 18x6 metrů a podobá se důlní štole. Je zde dokonce důlní vlak, uprostřed prostoru o velikosti 120 m2. Jedná se údajně o největší saunu na světě. Sauna je pohyblivou stěnou přehraditelná a celý prostor se využívá hlavně při saunových eventech, saunování při úplňku a velkých ceremoniálech prováděných třemi saunéry najednou. Mimo ceremoniály (v němčině Aufguss) jsou periodicky kameny v sauně polévány automatickými nálevy. Najednou se zde saunovalo přes 500 lidí (světový rekord). Další malebnou saunou je Kloster-sauna - sauna v kostele. Posaďte se do kostelních lavic a vnímejte tu zvláštní atmosféru. Při ceremoniálu dostanete chladivé masky na oči a můžete poslouchat zvuky. Vlastně je to první téměř hudební saunový ceremoniál. Naprosto uchváceni jsme však byli v sauně solné. Prosklené stěny sauny září do tmy oranžovým světlem, které prostupuje solnými kvádry. V solné sauně je vše ze soli, sůl je na podlaze, lze si do ní lehnout, solné jsou lavice, stěny. V jiné sauně jsou k dispozici březové větvičky pro masáž (nebo malý výprask).

Ochlazování v saunové zahradě můžete provést pod velkým vodopádem. K dispozici je říčka, vědra, sprchy nebo ledová jeskyně. K relaxaci slouží 12% solná lázeň. Další sauny najdete uvnitř. Bergkristallsauna nabízí opravdu unikátní ceremoniál, při němž se i zkušený milovník sauny pořádně zapotí. Dva lidé se starají, aby v sauně bylo pěkné peklíčko. Konečně konec. Hurá do ledového deště. Ostatní účastníci ceremoniálu se však neochlazují, provádějí solný peeeling a jdou do sauny pokračovat. Asi jsou již přivyklí jiné síle německých aufgussů. Ve vnitřní části je i osmanská procedura - hammam. Vyhřátý mramor láká k ulehnutí a dopřát si můžete i klasickou proceduru - peeling, pěnová masáž.

Venku nechybí speciální malá sauna pro děti s nízkou teplotou vzduchu. Je zde dostatek relaxačních prostorů, zajímavostí je srub určený pro konzumaci vlastního občerstvení (takže tady vás s vlastní svačinou navyhodí). A samozřejmě výčet domečků není konečný. Senná sauna - chalupa s pravým senem a selskými doplňky. Citrónová sauna je úžasná svou vůní, i když zde je již interiér sauny nejvíce použitý. Ruská sauna - baňa atakuje 100 stupňovou hranici a naše návštěva už musí končit, protože jsme vysaunování pěkně do zásoby.

Pro našince není tento aquapark příliš vzdálen. Po dálnici pojedete od českých hranic hodinu. Ve Steinu jsme to trošku hledali, ale nakonec jsme se trefili a poměrně malým vstupem vešli do areálu.

Každý pátek večer (19-24) je celý areál vyhrazen pro koupání bez plavek, je zcela FKK.

Pokud je úplněk, bývají vyhlášeny speciální akce saunování při úplňku. Oblíbené jsou saunafesty, pořádané 3-4x za rok (v roce 2011: 30.9. a 11.11.)
Saunový svět je přístupný od 14 let. Celý saunový svět je určen pro pohyb bez plavek (samozřejmě ručníky a prostěradla musíte mít vlastní).

Kristall bäder je sítí aquaparků s krystalem ve znaku - jeden je v Rakousku a zbytek v Německu.

 

Kontakt:

Kur- & Freizeitbad GmbH
Albertus-Magnus-Straße 29
90547 Stein bei Nürnberg

Otevřeno: 9-22 hodin, v pátek a v sobotu do 24 hodin.

 

Pěkný článek z návštěvy Palm Beach u Norimberka přinesl i portál Naturista.cz

Kristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, NěmeckoKristall Palm Beach Stein, Německo

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka