Krása z Bretaně

Když před více než padesátkou let pan Yves Rocher vyrobil svůj první krém, jistě netušil, že pokládá základy firmě, která dnes oslovuje téměř třicet milionů žen na celém světě. Právě ke svému padesátému výročí se firma rozhodla pro radikální, dynamickou změnu a své obchody postupně proměňuje na Ateliery rostlinné kosmetiky, aby zdůraznila své kořeny a svou jedinečnost. Tuto změnu můžeme sledovat i u nás.

Také redakce Wellnessnovin se zúčastnila slavnostního otevření Atelieru rostlinné kosmetiky na  pražském Václavském náměstí. Obchod je otevřený vnějšímu světu a zve k návštěvě rostlinného světa. Vybavení je inspirováno přírodou, jsou použity přírodní materiály, jako dřevo a břidlice, osvětlení je navrženo s minimální energetickou spotřebou, dokonce propagační materiály, které jsme dostali, jsou tištěné na recyklovaném papíře.

Respekt k rostlinnému světu je totiž základní filozofií firmy. Produkce výrobků podléhá přísné kontrole, všechny rostlinné kultury jsou prověřené a certifikované. Firma využívá výhradně recyklovatelné obaly a přípravky omyvatelné vodou vyrábí s biologicky odbouratelným složením, nepoužívá rostliny, které jsou buď vzácné nebo ohrožené.  Nadace Yves Rocher také každoročně oceňuje práci žen v oblasti ochrany přírody. Jako jediná mezinárodní kosmetická značka na světě má kontrolu nad všemi etapami vzniku svých produktů – od výroby surovin přes distribuci až po prodej.

I když  pomůcky, se kterými tehdy pan Yves Rocher začínal, můžete v Muzeu rostlin v jeho rodném bretaňském městečku La Gacilly vidět dodnes, technologie, které firma využívá, se vyvíjejí. Laboratoře YR vlastní v oblasti rostlinné kosmetiky padesátku světových patentů. To hlavní ale zůstává - přinášet to nejlepší z rostlinné kosmetiky všem ženám na celém světě.

Krása z BretaněKrása z BretaněKrása z Bretaně

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka