Krajem vína 2013

Po vinařských stezkách Strážnicka

Druhou červnovou sobotu je pro vás v okolí hlavního města folklóru a dobrého vína - Strážnice - připraven jeden z nejkrásnějších výletů po vinařských stezkách. Na kole nebo pěšky budou moci zdatní turisté i rodiny s dětmi zažít atmosféru mezi vinicemi, objevit tajemství vinných sklepů, ochutnat místní speciality a vyhrát zajímavé ceny.

Start
Akce je otevřena široké veřejnosti, zdatným sportovcům i rodinám s dětmi. Účast si není nutné rezervovat předem. Stačí dorazit v sobotu 8.6.2013 na registraci na náměstí Svobody do Strážnice. Zaregistrovat se je možné v době mezi 9 a 11 hodinou. Oficiální start je stanoven na 10 hodin.

Cyklopasy
Startovné činí 90 Kč, neplatí ho účastníci do 18ti let. V ceně startovného je zahrnuta sklenička s nosičkou a cyklopas s mapou tras a razítkovacími místy. Účastníci sbírají na trase do cyklopasu razítka, v cíli vyplní adresu a odevzdají slosovatelný kupon. Ve slosování lze vyhrát zajímavé ceny: balení vín, cyklodresy a trička Moravských vinařských stezek, publikace Průvodce sklepními uličkami jižní Moravy, cyklonavigace atd.

Trasy
Připraveny jsou dvě trasy pro cyklisty (cca 45 km a cca 25 km) a jedna speciálně pro pěší (10-15 km). Na jednotlivých trasách jsou domluveny zastávky ve vinných sklepech a na zajímavých místech, kde můžete ochutnat místní produkty. Co kdo na zastávce vypije a sní, to si zaplatí. Každá zastávka bude otevřena po dobu cca 3 hodiny, takže si můžete rychlost absolvování trasy přizpůsobit svému tempu. Ať už jste z daleka či z blízka, nemusíte se bát, že se ztratíte, protože trasy budou dobře vyznačené.

Cíl
V cíli výletu se můžete těšit na pohodové posezení u cimbálky a ochutnávku vín v pohádkovém areálu petrovských Plžů, kde se budou konat Otevřené sklepy Strážnicka. Losování cyklopasů o ceny proběhne cca v 17.30 h.

Zdroj: Luboš Kala, Nadace Partnerství, děkujeme.

Krajem vína 2013

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka