Konference Nové trendy v plánování ploch a zařízení pro sport a wellness v Praze

24. 11. 2016, Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA

Zveme vás na mezinárodní konferenci „Nové trendy v plánování ploch a zařízení pro sport a wellness v Praze“, která se koná ve čtvrtek 24. 11. od 10.00 do 17.00 hodin v prostorách Vysoké školy tělesné výchovy a sportu PALESTRA v Praze 9 - Kbelích. Cílem konference je představit trendy v oblasti sportovních aktivit ve městech ve vazbě na budování a inovování městských sportovních parků a jejich využití pro dlouhodobé aktivity i krátkodobé akce.

Konferenční příspěvky jsou rozdělené do dvou základních bloků, které představujeme:

Trendy v oblasti sportovních aktivit ve městech a potřeba jejich podpory: Atraktivita a rizikovost sportovních činností: prof. PhDr. Václav Hošek, DrSc., VŠTVS PALESTRA, Zdravý způsob života a podpora programů wellness využívajících pohyb a pobyt v přírodním prostředí. Trendy v budování venkovních sportovních a rekreačních zařízení v městech a jejich okolí: doc. PhDr. Jan Neuman, CSc., VŠTVS PALESTRA, Experiences and trends of sport parks in Germany: Wolf Ahner, AHNER BREHM, Germany, Myokiny ve městě: MUDr. Martin Matoulek, Ph.D., 3. Interní klinika 1. LF UK a VFN Praha, a další.

Historie a trendy v budování a inovování městských sportovních parků a infrastruktury: Podíl hl. m. Prahy na rozvoji sportovní a volnočasové infrastruktury: Mgr. Josef Hovorka, Specialista projektů EU, Odbor sportu a volného času Magistrátu hl. m. Prahy, Architecture for sport facilities and finance, modernization of sport area: Anna Sulima-Jagiełowicz – Manager of Sport and Promotion  / Regional Sport and Recreation Centre name of  Zbigniew Majewski in Drzonkow / Poland, Łukasz Georgiczuk – Chief accountant / Regional Sport and Recreation Centre name of  Zbigniew Majewski in Drzonkow / Poland, Chystaná rekonstrukce městského atletického areálu Dukla v Pardubicích: Karin Grohmannová a František Novotný, Centrum pro středoevropskou architekturu – CCEA, Negrelliho viadukt - příležitost pro kreativní město:  MArch. Ing. arch. Yvette Vašourková, CCEA MOBA a další.

Tato konference je připravená jako jeden z podkladů pro vytvoření konceptu plánované revitalizace parku Klánovice – Čihadla na Praze 14 (Záměr revitalizace parku Klánovice – Čihadla: Mgr. Radek Vondra, starosta Městské části Praha 14 + Mgr. Tomáš Mirovský, DiS., VŠTVS PALESTRA).

Kompletní program konference a anotace příspěvků naleznete na internetových stránkách konference.

Účast na konferenci je zdarma, je třeba se přihlásit přes formulář na internetových stránkách konference, kapacita je omezena.

Jednacím jazykem je český jazyk, u zahraničních účastníků pak anglický jazyk s tím, že prezentace zahraničních účastníků budou přeloženy i do českého jazyka a promítány současně.

Ke stažení
Program konference (.pdf) 259,64 kB

Konference Nové trendy v plánování ploch a zařízení pro sport a wellness v Praze

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka