Konference Kam míří české fitness

ukázala první data z českého trhu a trend Health fitness

V Čestlicích u Prahy proběhla výroční konference České komory fitness z.s. A projektu Česko se hýbe, která poprvé představila data z průzkumu českého fitness trhu a definovala směry, kterými by se český fitness trh měl dále ubírat.

Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness (ČKF) představila aktuální možnosti směřování českého fitness sektoru, který se nyní snaží prosadit své pevné místo a postavení v českém sportovním prostředí. „Je důležité, abychom byli vnímáni jako pevná součást českého sportovního prostředí, do kterého bezpochyby patříme. V rámci Evropy je fitness jedničkou mezi sporty a to dokonce před fotbalem a představuje trh o objemu 25 mld. EUR s tržním podílem 11 %,“ dodává Jana Havrdová.

Konference potvrdila jednoznačný trend Health fitness, tedy budoucí nutnost spolupráce mezi fitness odborníky, lékaři a fyzioterapeuty za účelem pomoci osobám s civilizačními onemocněními, kterých výrazně přibývá. „V současné chvíli se maximální měrou snažíme nastavit standardy ve vzdělávání fitness odborníků tak, aby nás skupina lékařů a fyzioterapeutů mohla zřetelně identifikovat. Fitness sektor rozhodně může pomoci a již pomáhá při snižování rizika civilizačních chorob,“ připomíná Jana Havrdová.

Poprvé v historii český fitness sektor také představil data z průzkumu mezi majiteli fitness center. Tato data například odhalila, že v rámci českého podnikatelského prostředí působí jen 14 % klubů na bázi klubového členství oproti centrům, která aplikují vstupy, permanentky a jejich kombinace. Karel Jarušek, člen představenstva zodpovědný za průzkum upřesňuje: „Na západ od našich hranic je procento center na klubové bázi blízké 100 % pokrytí. U nás je tedy stále ještě prostor kam růst.“ Provozovatelé fitness center se shodli na mírném optimismu pro letošní rok, jelikož dle průzkumu 91% respondentů očekává stejné příjmy, nebo zvýšení příjmů oproti roku 2013. „Oproti předchozím rokům souvisejícím s krizí, na trhu převládá opravdu mírný optimismus. Ten mimo jiné potvrzují i členské kluby meziročním nárůstem členské základny průměrně o 20%,“ dodává Karel Jarušek.

Významným hostem konference byl profesor Karel Martiník, který dlouhodobě bojuje proti mýtům o dietách a razí cestu více pohybu pro populaci. Připomenul také, že univerzální rady a návody pro hubnutí a boj s nadváhou neexistují a k člověku je třeba přistupovat zcela individuálně na základě jeho genetických prepozic, které je dnes již možné exaktně měřit.

Kdo je kdo

Konference Kam míří české fitness je součástí projektu Česko se hýbe, nezávislé iniciativy, za kterou stojí Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz. Česko se hýbe připravuje Dny fitness po celé ČR ve dnech 25. – 27. září. Tato akce otevřela dveře více jak 200 fitness center pro stávající a zejména nové klienty, kteří mohou služby fitness center zkoušet v uvedených dnech zdarma.

Česká komora fitness je zájmové profesní sdružení zastupující provozovatele fitness center a klubů, individuální fitness profesionály a školící organizace pro fitness v ČR.

Fotografii zaslal Karel Jarušek – člen představenstva, Česká komora fitness z.s. - děkujeme

Konference Kam míří české fitness Konference Kam míří české fitness Konference Kam míří české fitness

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka