Kamenný olej – pozdrav z pravěku

Z Tyrolských Alp se k nám rychle šíří novinka – kamenný olej destilovaný z alpských břidlic. Ač se nám to může zdát divné, nejedná se o nějaké zázračné kamení, ale o léčivé dědictví pravěkého moře. Olejové břidlice totiž vznikaly před miliony let právě na mořském dně. Při geologickém vzniku Alp byly erupcemi vytlačeny blíže k zemskému povrchu a dodnes se nacházejí v údolí Bächental u rakouského jezera Achensee. V městečku Pertisau má olej dokonce své muzeum.

Destilací se z břidlic získává vysoce kvalitní čistý přírodní produkt – kamenný olej. Má vysoký obsah síry, a proto působí protizánětlivě, zmírňuje bolesti pohybového ústrojí a zlepšuje pohyblivost kloubů, zvláčňuje suchou a citlivou pokožku. Síla a harmonické složení kamenného oleje působí blahodárně na lidské zdraví: pomáhá ve formě koupelových a masážních olejů, zábalů, krémů, mastí nebo tonik. Napoprvé se možná vylekáte a budete se bát, že tmavou, hustou tekutinu z těla už nikdy nesmyjete. Ale kupodivu se velmi dobře roztírá a rozpouští ve vodě. I vůně může spíše navozovat pocit návštěvy v autoservisu nežli v lázni.


A k čemu je kamenná lázeň dobrá?
Především, lázeň je tak trochu jiná, než jsme zvyklí. Podobně jako ve slatinných lázních zde pronikají minerály přímo do kůže. Mírná únava po koupeli je normální, je třeba s ní počítat a podle toho si naplánovat program. Pomáhá každému, kdo trpí chronickými potížemi s pohybovým aparátem a záněty kloubů. Koupele, krémy, masti, šampony a tělová mléka s olejem z alpské břidlice pomáhají také lupénkářům. Aby bolesti ustoupily, měla by se kúra  opakovat alespoň desetkrát v průběhu čtrnácti dnů.


Přípravky z kamenného oleje se používají jako léčebné terapie v lázeňských zařízeních, relaxačních salonech, wellness centrech a hotelích v Rakousku, Německu, Itálii a Švýcarsku. Od loňského podzimu procedury za použití kamenného oleje získávají na oblibě i u nás.

Kamenný olej – pozdrav z pravěku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka