Johannesbad v Bad Füssingu

Největší termální lázně v Německu

V Dolním Bavorsku, téměř na hranici s Horním Rakouskem, se v obci Bad Füssingu nachází lázeňský komplex Johannesbad – absolutní špička mezi termálními lázněmi. Lázně Johannesbad se svými 4.500 m2 vodní plochy a 60.000m2 zelené plochy určené k odpočinku a relaxaci jsou vůbec největšími termálními lázněmi v celém Německu. Od Prahy jsou vzdáleny jen 250 km. A od hraničního přechodu Strážný je Bad Füssing vzdálený pouhých 87 kilometrů.

V bazénu koncipovaném jako vulkán jsou stěny obloženy umělým kamenem připomínajícím skály a vodopád. Zárukou nezapomenutelných zážitků jsou barevné světelné efekty při večerním koupání. K největším lákadlům v Johannesbadu patří bezesporu více než 35 m dlouhý plavecký bazén a bazén s umělými rázovými vlnami v zastřešeném vnitřním prostoru lázní. Teplota vody v bazénech se pohybuje mezi 27 až 39°C. Ve všech bazénech působí zdraví prospěšná minerální voda s obsahem síry, jež pochází z místního pramene.Jen pro zajímavost ten vyvěrá z hloubky 1000 m, má teplotu 56°C a v dnešní době se jí do bazénů v areálu termálních lázní vyčerpá denně až 1 milion litrů.Návštěvníci z Čech mají stále větší zájem i o kulturně-společenské akce, jako je například velkolepý ohňostroj, který je vidět přímo z bazénů.

Johannesbad nabízí:

  • saunový svět s 5 saunami - na ploše 800 m2
  • svět wellness (masáže)
  • kosmetické salóny “Beautywelt”
  • medicínské fitness centrum - na ploše větší než 2000 m2
  • terapeutické centrum (fyzioterapie, masáže atd…)
  • lázeňskou restauraci
  • kavárnu Wiener Café
  • “Jovendi” - nákupní centrum
Kulturní program:

15.9. Aqua Piano klavírní večer s Yorckem Hardy Rittnerem (od 19:30, místo konání:Kleines Kurhaus)
16.09. Edita Gruberová, zahájení 17. kulturního festivalu v Bad Füssingu (od 19:30,místo konání: Großes Kurhaus)
22.09. koncert orchestru Spolkové policie v Mnichově (od 19:30, místo konání: Großes Kurhaus)
29.09. koncert HUNDLING, Folk & Rhythm ‘n‘ Blues (od 19:30, místo konání:Kurgärtnerei)
30.09. jazzový koncert Adi Jüstel Latin Jazz Express (od 19:30, místo konání:Kurgärtnerei)
02.10. symfonický Mnichovského symfonického orchestru (od 19:30, místo konání:evangelický kostel)
07.10. Slavnostní koncert lázeňského orchestru (od 19:30, místo konání: Großes Kurhaus)
08.10. koncert Sacred Songs v kostele (od 16:00, místo konání: kostel sv. Ducha)

Procházka termálními lázněmi Johannesbad v Bad Füssingu
Novému hostovi lázní Johannesbad bychom doporučili, aby zahájil den příjemnou snídaní ve Wiener Café a vychutnal si zde některou z mnoha druhů káv a sladký koláč k tomu. Pokud by byla tím hostem žena, mohla by si po snídani dopřát například ošetření pleti v našem kosmetickém salonu “Beautywelt”. Příjemné dopoledne by mohla či mohl náš host zakončil masáží lávovými kameny u profesionálně vyškoleného terapeuta. Pokud máte problémy se zády, můžete využít našeho nového fitnesscentra vedeného v duchu moderní medicíny, kde můžete udělat něco pro své zdraví při rehabilitačním cvičení na počítačově řízených cvičebních strojích. Při návštěvě lázní si užijete nejrůznější masážní a “pohybové” koupele, bazén s protiproudem, plavecký bazén či koupel uprostřed vulkánu (Vulkanbad). Stovky masážních trysek, velké množství vodních masážních lehátek, vodopády, trysky pro reflexní masáž chodidel, vířivky a dlouhý kanál s protiproudem – na každém kroku a při každém tempu zde o vás pečuje zdraví prospěšná minerální termální voda. Po návštěvě lázní bychom hostovi nabídli návštěvu našeho saunového světa, zde si může vybrat například z indické parní lázně s křišťálovými květy, turecké lázně nebo z finské sauny. O něco na čtení během následujícího relaxování se postará Johannesbad-Shop Jovendi. Odpoledne pomalu končí. A pomyslnou “třešinkou” na dortu na závěr dnešní zdravé procházky by mohl být nový účes z našeho kadeřnického salonu – vždyť je třeba udělat něco nejen pro zdraví, ale i pro náš dobrý pocit. Večer totiž teprve začíná.
Informace a lístky zakoupíte: Kurallee 15, 94072 Bad Füssing, otevírací doba: pondělí –pátek (mimo svátky) 09:00 – 12:00 hod a 13:00 – 16: hod nebo na telefonu 0049 (0) 85 31 -97 55 22 • Fax-Nr.: 0049 (0) 85 31 - 97 55 29 a e-mailem: ticket@badfuessing.de • Web: www.badfuessing.de


Zdroj a fotografie: Kateřina Majerová, archiv webu

Johannesbad v Bad FüssinguJohannesbad v Bad FüssinguJohannesbad v Bad FüssinguJohannesbad v Bad FüssinguJohannesbad v Bad FüssinguJohannesbad v Bad FüssinguJohannesbad v Bad FüssinguJohannesbad v Bad Füssingu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka