Jižní Morava se za tři roky stane vodním rájem

Alespoň to tvrdí zástupci Jihomoravského kraje, kteří na rozvoj lázeňství v březnu poslali 680 milionů korun. Na jižní Moravě by měla vyrůst dvě krajská lázeňská centra. V Pasohlávkách a v Lednici.

Majitelé pozemků slibují, že do tří let budou do obou lázní investovat více než dvě miliardy korun. Více než třicet procent nákladů zaplatí Regionální rada Jihovýchod z evropských peněz.

V Pasohlávkách se má už od příštího roku začít stavět komplex Moravia Thermal za 1,2 miliardy korun. Na ploše 5,6 hektarů má vyrůst do konce roku 2012 vodní ráj pro šest tisíc lidí. Ti si budou moci užít jízdu na sedmnácti druzích tobogánů. Samozřejmostí bude relaxační svět a atrakce pro děti. Lidé se přitom nebudou koupat v obyčejné vodě z vodovodu. V Pasohlávkách totiž vyvěrá pramen s obsahem sirovodíku s teplotou kolem 36 stupňů celsia. Přestavěn bude také Hotel Thermal Mušov na čtyřhvězdičkový třípodlažní hotel, ve kterém bude kongresové a wellness centrum. Konferenční sál by měl mít kapacitu až šest set lidí.

Dalším lákadlem pro turisty by měl být také archeologický park Římský vrch. Jeho součástí bude muzeum s promítacím sálem, přírodní divadlo, dílny pro řemeslné aktivity, rekonstrukce germánské vesnice i výstavy místních nálezů. V areálu by měla vyrůst i rekonstrukce starověkých římských lázní. Více než sto milionů korun má padnout také na rozvoj lázní v Lednici. I tam chce kraj prostřednictvím Rady Jihovýchod poslat více než sedmdesát procent peněz.

Jižní Morava se za tři roky stane vodním rájemJižní Morava se za tři roky stane vodním rájem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka