Jizerská 50 ČSOB Pojišťovny opět útočí na vyprodání. Už potřetí v řadě

Kdo se chce v roce 2013 zúčastnit 46. Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny, měl by si v nejbližších dnech rozhodně pospíšit. Z celkové kapacity závodu, který se v Bedřichově pojede v neděli 13. ledna 2013, je totiž k dispozici jen posledních 300 čísel. Podobně jsou na tom i zbývající dva víkendové závody na 25 kilometrů klasicky a 30 kilometrů volně.

Jizerskou 50 ČSOB Pojišťovny čeká v roce 2013 zásadní změna. Pořadatelé přistoupili k úpravě programu a oddělení závodů na 50 a 25 kilometrů klasicky, které se konaly vždy v jeden den. Poloviční distance Intersport Jizerská 25 se pojede nově v sobotu dopoledne a neděle bude vyhrazena jen závodníkům na maratonské trati. Bedřichovská 30 volným stylem opět v pátek otevře celý program, odstartuje však už v 11 hodin místo dosavadní 13. hodiny.

„Oddělení obou závodů je logickým krokem, který reaguje na každoroční nárůst počtu závodníků. Nebude tak docházet k tomu, že se na trati potkávají běžci různé výkonnosti na různých distancích,“ vysvětluje Marek Tesař z agentury Mather Activation, která je marketingovým partnerem závodu. „Změna přinese dva důležité benefity: větší komfort závodníků na trati i zázemí a samozřejmě i zvýšení bezpečnosti. Závod na poloviční distanci, který byl doposud trochu upozaděn, bude mít možnost vyrůst a získat prostor, který si zaslouží.“

Pro rok 2013 došlo k drobné, leč zásadní změně na trati. Díky spolupráci Lesů ČR, CHKO Jizerské hory, Jizerské o.p.s., dotčených obcí a Jizerské 50 byl nově upraven úsek mezi Knajpou a Čihadly. Běžci se tak na trati nebudou potkávat a vyhnou se jízdě v protisměru.

Výše startovného zůstala zachována jako v předchozích letech (aktuálně 1 400 Kč pro závod na 50 km) a znovu míří na absolutní nováčky, kteří ještě atmosféru Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny neokusili. Online registrace běží na webových stránkách www.jiz50.cz, se zvýhodněním 20 % se dá přihlásit na 37 prodejnách sítě Intersport po celé České republice.

V Bedřichově nebudou už tradičně chybět největší hvězdy laufařského světa včetně posledního vítěze závodu Stanislava Řezáče a jeho týmového kolegy Martina Koukala z rakouské formace Skinfit Racing. Reálná je i účast české běžecké jedničky Lukáše Bauera, který se definitivně rozhodně na základě fyzického stavu po Tour de Ski, jež skončí týden před Jizerskou 50 ČSOB Pojištovny. K velkým favoritům závodu bude tradičně patřit silná skupina Seveřanů vedená bratry Auklandovými.

 

Foto: archiv www.jiz50.cz

Jizerská 50 ČSOB Pojišťovny opět útočí na vyprodání. Už potřetí v řaděJizerská 50 ČSOB Pojišťovny opět útočí na vyprodání. Už potřetí v řaděJizerská 50 ČSOB Pojišťovny opět útočí na vyprodání. Už potřetí v řaděJizerská 50 ČSOB Pojišťovny opět útočí na vyprodání. Už potřetí v řaděJizerská 50 ČSOB Pojišťovny opět útočí na vyprodání. Už potřetí v řadě

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka