Jesenickou Rock Point Horskou výzvu ovládl Krajíček se Strelkou

První závod letošního ročníku seriálu Rock Point – Horská výzva zná své vítěze. Do Koutů nad Desnou dorazilo na devět stovek účastníků, kteří se porvali na třech trasách ve čtyřech kategoriích. Nejrychlejší na královské dlouhé trati byla dvojka Vojtěch Krajíček a Martin Strelka.

„Byla to první Horská výzva, kterou jsme šli a jsme rádi, že se nám takhle povedla. Máme nějaké zkušenosti z dlouhých závodů, a tak jsem navrhnul, že společně dáme i tuhle výzvu. Je to dobré v tom, že když má člověk v nějakou chvíli krizi, která skoro vždy přijde, tak ho ten druhý dokáže morálně nebo fyzicky podpořit. V cíli jsme měli chuť jít ještě nějaký ten kilometr dál,“ řekl spokojeně v cíli vítězný Vojtěch Krajíček.

Na běžce „Longu“ čekala pětašedesátikilometrová trasa z areálu Kouty. Běžci se vydali přes Sedlo, Keprník smyčkou přes Ramzovou zpět na Šerák, Červenohorské sedlo, Praděd, Ovčárnu a přes Vysokou Holi znovu do cílového skiareálu Kouty. Duo Krajíček/Strelka trať zvládlo v nejrychlejším čase 6:48:02 hod. Na druhé v pořadí Radima Kasalíka a Standu Najverta vítězové našli téměř deset minut a na bronzové muže Marka Causidise a Pavla Blablu takřka čtvrt hodinu. Velcí favorité na celkové prvenství – známý triatlonista Petr Vabroušek se Zbyňkem Cyprou – loňské zlato neobhájili, ačkoli jejich umístění bylo ve znamení dvou jedniček. Vabroušek s Cyprou pásku prošli v poklidu na jedenáctém místě. „Určitě to není podle představ, protože jsme přijeli s cílem obhájit to loňské prvenství. Zpočátku to vypadalo nadějně, ale už v průběhu prvních deseti kilometrů se u Zbyňka projevily problémy, které ho trápily už dva měsíce. Jak šíleně ho bolí pata, mi ale přiznal teprve, když jsem mu řekl, že se mi zdá, že to trochu fláká. Až na Praděd jsme zkoušeli závodit. Pak už to bylo takové cupitání, ale zklamaní nejsme. Určitě jsme udělali radost deseti dvojicím před námi,“ usmál se Petr Vabroušek.

Ženám na dlouhé trati kralovala dvojice Kristýna Skalická s Klárou Rampírovou. Děvčata trasu dala za téměř devět a půl hodiny. „Vyhrály jsme s náskokem tři čtvrtě hodiny, takže jsem spokojená. Trochu jsem si vynahradila, že jsem nedošla Zimní výzvu,“ podotkla Kristýna Skalická. O dvacet minut rychlejší byli vítězové kategorie mix Miloslav Brichta s Lenkou Horákovou.

Běžci se v Jeseníkách poměřili i na poloviční trati Half, která měřila pětatřicet kilometrů. Účastníci se vyhnuli smyčce na Ramzovou. Mezi muži došel nejrychleji RS Vlašim - Kubín s Kašparem. Mezi ženami byly nejrychlejší Adéla Stránská s Marcelou Mikuleckou. Naopak smíšeným týmům dominovala slovenská sestava Liptovské čučorietky – Michaela Firmentová s Jánem Filipem Kotorou.

Letos poprvé dostali možnost také méně zdatní běžci, pro které pořadatelé připravili třetí krátkou trasu Short. Ani tady nechyběly totožné kategorie. Šohajové Miroslav Bětík a Ivo Haničinec zvládli patnáctikilometrovou trať za hodinu a tři čtvrtě. Nejrychlejší ženy z Burky Teamu Veroniky Mlčáková s Fišnarová potřebovaly skoro dvě hodiny a smíšené družstvo Jana Ledvinová a Petr Ledvina ji daly za půl druhé hodiny.

Speciální kategorií na všech třech trasách byla třída dogtrekingu. Dlouhou trať se svým psem zaběhl vítězně Ondřej Cingl, střední Jiří Švancara a krátkou Jan Krabec. „První ostrou prověrku máme úspěšně za sebou. Na začátek to není špatné a všichni určitě víme, kde musíme ještě přidat, a proto se už teď těším na druhý díl Rock Point – Horské výzvy, která se poběží za měsíc na Šumavě,“ shrnul ředitel závodu Pavel Zitta.

Kompletní výsledkové listiny naleznete na: http://www.sportovniservis.cz/horskavyzva-jeseniky-2014/

 

Fotografie poskytl Patrik Pátek, PR a Media Rock Point - Horská výzva/PatRESS.cz – děkujeme.

Start závodu LongStart závodu Long – na čele Zbyněk Cypra a Petr Vabroušekvítězná dvojice v cíli – Martin Strelka a Vojtěch KrajíčekPetr Vabroušek a Zbyněk Cypra přichází do cílePetr Vabroušek a Zbyněk Cypra v cíliStart závodu Shortvelký zájem byl i o kategorii dogtreking

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka