Jesenické lázně hostí psychofarmakologickou konferenci

Specialisté na neurologii, psychiatři, psychologové a farmakologové opět zavítali do Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku. Od pátku 4. ledna do úterý 8. ledna se zde koná tradiční česko-slovenská psychofarmakologická konference, kde jsou prezentovány novinky v oblasti psychofarmak a jejich výzkumu.

Česko-slovenská psychofarmakologická konference má v Jeseníku své stálé místo. Svědčí o tom, i její letošní 55. ročník. Moderní psychofarmaka byla do léčby duševně nemocných zavedena v polovině minulého století, což z jesenické konference činí vůbec první odborné setkání tohoto druhu ve světě. Setkání odborníků v Jeseníku je však také unikátní tím, že se od svého vzniku i po 55 letech koná stále na jednom místě.

 

Letošní ročník přivítal na 600 účastníků, což je více než v loňském roce. Mezi nimi je na 530 lékařů. „Během konferenčních dnů se koná šestnáct vědeckých sympozií, která budou věnována jednotlivým lékovým skupinám,“ uvedl předseda konference prof. MUDr. Ján Praško, CSc. Nebudou samozřejmě chybět ani odborné workshopy zaměřené na získání praktických znalostí a dovedností v oblasti psychofarmakologie a příbuzných disciplín. Mezi řečníky vystoupí  čeští specialisté i odborníci ze zahraničí jako  Prof. MUDr. Cyril Höschl, Dr.Sc., FRCPsych. z Univerzity Karlovy v Praze, prof. Dr. Hans-Ulrich Wittchen z drážďanské Technické univerzity nebo Prof. MUDr. Jan Volavka, PhD. z newyorské univerzity. Zajímavou přednášku připravil teolog prof. ThDr. Otakar Funda.

Jak uvedla Mgr. Petra Horáková, vedoucí organizačního týmu ČNPS, účastníci se mohou těšit i na pestrý doprovodný program. V rámci konference vystoupí Bohnická divadelní společnost s autorskou performancí Happy! V letošním roce byla také nově zařazena výstava pacientských obrazů, které vznikají při arteterapii, či promítání filmu. Konferenci doplňuje výstava firem s konzultační službou.

 

 

Foto: Mgr. Petra Horáková, prof. MUDr. Ján Praško, CSc., ředitel lázní Ing. Roman Provazník a MUDr. Jaroslav Novotný na tiskové konferenci k 55. Ročníku ČNPS

 

Informace a fotografii poskytla Ing. Mgr. Věra Janků

Jesenické lázně hostí psychofarmakologickou konferenci

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka